Anbefalinger

Alex Taylor & Marco Feklistoff

Kunstnerisk planlegging

Oslo-filharmoniens planavdeling står for den kunstneriske planlegging av den kommende konsertsesongen. 

Marco Feklistoff og Alex Taylor

Foto John-Halvdan Olsen-Halvorsen

Oslo-filharmonien byr på et mangfoldig program neste sesong. I slutten av august sparker vi sesongen i gang med Andrew Normans banebrytende verk Play, som vant Grawemeyer Award 2017 (verdens største pris for komposisjon) og har blitt omtalt i Boston Globe som det 21. århundrets viktigste orkesterverk. Play utforsker ideer om valg, tilfeldighet, fri vilje og kontroll, om hvordan teknologi har omkoblet hjernene våre og om de utviskede grensene for virkeligheten i internettalderen. Men først og fremst er dette helt utrolig morsom, fargerik og grensesprengende musikk. Her gjelder det å henge med!

Orkesterets bidrag til Ultimafestivalen i september er i samarbeid med Det Norske Solistkor, Det Norske Jentekor og Brunnsbo Musikklasser. Julia Wolfes Fire in my mouth har blitt spilt for utsolgte hus i New York og Gøteborg og blir et høydepunkt ved årets Edinburgh International Festival. Verket er en gripende, scenisk fortelling om klesindustrien i New York City, fabrikkbrannen i Triangle Shirtwaist Factory og dens etterspill.

I mars 2025 er Eldbjørg Hemsing solist i Oslo-komponisten Hjalmar Borgstrøms romantiske fiolinkonsert. Dette er utrolig nok første gang denne vakre og virtuose, norske fiolinkonserten framføres av Oslo-filharmonien. Og i april gleder vi oss til Vasily Petrenko er tilbake med noe av Richard Wagners mest berørende musikk. Da komponisten Sibelius hørte operaen Parsifal for første gang, skrev han:

Ingenting i verden har gjort så overveldende inntrykk på meg. Alle mine innerste hjertestrenger dunket. Jeg kan ikke engang begynne å fortelle deg hvordan Parsifal har ført meg bort.

Vi gleder oss til mange slike opplevelser neste sesong og er sikre på at du finner noe som inspirerer deg.

Kunstnerisk plansjef, Alex Taylor, og leder for program- og orkesterplanlegging, Marco Feklistoff.

Klaus Mäkelä
Leif Ove Andsnes
Andrew Norman
Ludvig van Beethoven

Ultima
Det Norske Solistkor
Grete Pedersen
Julia Wolfe

Oslo Konserthus

Dmitry Matvienko
Eldbjørg Hemsing
Hjalmar Borgstrøm
Pjotr Tsjaikovskij

Påskekonsert
Vasily Petrenko
Oslo Filharmoniske Kor
Richard Wagner