Barn og unge

Her finner du en oversikt over vårt tilbud til barn og unge.

Den lille prinsen

Dette er en musikalsk eventyrfortelling og kammermusikkonsert basert på Antoine de Saint-Exupérys verdenskjente bok. Musikere fra Oslo-Filharmonien spiller musikk av komponister som Bach, Crumb, Fauré og Mozart til historien om den lille prinsen, som blir fortalt av Evelyn Rasmussen Osazuwa.

Konsertene er Oslo-Filharmoniens gave i anledning Kongeparets 80-årsdager, og finner sted 16. og 17. september på Oscarshall. OBS: Alle konsertene er helt utsolgt.

Musikkfabrikken

Bli med på besøk i Musikkfabrikken − en ny og innovativ konsertforestilling for hele familien!

Vi utforsker og leker med våre musikalske skatter i en kombinasjon av animasjon, dans og digital scenografi − og med hele orkesteret på scenen.

Musikkfabrikken er en musikalsk historie, utviklet av Sigurd Slåttebrekk og regissør/koreograf Cina Espejord, som fortelles på musikkens egne premisser. Det kan bli både magisk og vakkert. Ikke minst spiller vi på teknologiske og kulturele elementer som barn gjenkjenner fra sin egen virkelighet − på overraskende og kanskje litt sprø måter.

Prosjektet realiseres med midler fra Sparebankstiftelsen.

Billetter: Musikkfabrikken 27. oktober eller Musikkfabrikken 28. oktober

Crescendo og Ung Filharmoni

Oslo-Filharmonien er aktiv deltaker i Crescendo, et unikt mentorprogram innen klassisk musikk som skal ruste unge talenter til å møte et internasjonalt marked. CRESCENDO omfatter tre delprogrammer som representerer ulike karriereområder innenfor det profesjonelle klassiske musikklivet i dag; Mentorprogram for unge solister, Mentorprogram for unge kammergrupper og Ung Filharmoni.

Programmet er et samarbeidsprosjekt i regi av Festspillene i Bergen, Barratt Due musikkinstitutt og Oslo-Filharmonien. Prosjektet støttes av Trond Mohn, Bettina Ford Jebsen, Hans Peter Jebsen, Sparebankstiftelsen DNB, Dextra Musica og Talent Norge.

Vår neste konsert sammen med Ung Filharmoni finner sted i oktober 2017.

Om konserten: Crescendo med Ung Filharmoni

Les mer om Crescendo her: http://www.crescendo-music.no/

Barnas julekonsert

Oslo-Filharmonien inviterer barna til musikalsk julefeiring!

Det blir to musikalske juleforestillinger, flotte sangsolister, kor og dans. Vi spiller musikk fra bl.a. Polarekspressen, Alene hjemme og Frost.

Kom tidlig og opplev julestemningen i foajeen med ulike aktiviteter for barna! Passer fra 4 år og oppover.

Billetter: 12.30 eller 15.00

Familiedag med aktiviteter

Prøv instrumenter, diriger et ensemble, komponer musikk, møt musikerne og bli kjent med instrumentene på vår familiedag 3. februar 2018!

Oslo-Filharmoniens Familiedag og Barnas Konserthusserie har slått seg sammen for å gjøre dette til en fantastisk morsom dag for alle som er glad i musikk! Vi ønsker store og små velkommen til et Konserthus fylt av musikk, kreativitet og glede! Det vil yre av liv i foajeen og være aktiviteter hver lille krok.

Les mer og bestill billetter: Familiedag med aktiviteter

ung.kom

Dette er ungdommens uke i Oslo-Filharmonien:  vi fremfører musikk skrevet av elever i videregående skole. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Hvem skal skrive fremtidens mesterverk for symfoniorkester? Det er umulig å spå om, men uansett hvem det blir, tror vi det kan ha stor verdi for dem i å få prøve ut ideene sine tidlig med et fullt orkester tilgjengelig. Tanken bak ung.kom er at unge, talentfulle musikkskapere skal få anledning til å skrive for orkester, høre hvordan det låter og la andre oppleve resultatet. Ung.kom er et samarbeid mellom Norsk Komponistforening, fem videregående skoler og Oslo-Filharmonien. Prosjektet er støttet av Norsk kulturråd.

Les mer: ung.kom

For skoleelever

Skoleelever kan besøke utvalgte prøver, lytte til orkesteret og få en liten omvisning i Konserthuset. Påmelding klasse/gruppevis til ungarena [at] ofo.no

Unge ambassadører

Tilbud til musikkinteresserte mellom 18 og 25 år. Del musikkopplevelser på sosiale medier, # bildene dine, hjelp oss å spre informasjon, bli med i staben av hjelpere rundt orkesteret. Tilbake får du tilbud om konserter, du blir kjent med musikerne, kanskje får vi til noen eksklusive møter med solist/dirigent og du bygger deg et nettverk med andre musikkinteresserte på din alder. Ta kontakt på ungarena (at) ofo.no. Du kan også følge facebooksiden www.facebook.com/ungambassador

Samarbeid med NMH og Barratt Due

Vi samarbeider med Norges musikkhøgskole og Barratt Due Musikkinstitutt blant annet om dirigentseminarer, stipendiatordning, praksisplasser og trening for prøvespill (audition). Før Kort & klassisk-konsertene på onsdag spiller elever fra Barratt Due i Glasshuset fra kl. 18.30.