Barn og unge

Her finner du en oversikt over vårt tilbud til barn og unge.

I inneværende sesong er de to største familiekonsertene tilbakelagt: Barnas julekonsert i desember og Familiedagen i februar. Begge arrangementene blir gjentatt i 2017−2018-sesongen, henholdsvis 25. november og 3. februar. Billettsalget begynner i mai.

Høsten 2017 starter vi opp en barneklubb! Her kan alle musikkglade barn i alderen 6-12 år melde seg inn. Som medlem i barneklubben får du en morsom og lærerik velkomstgave, du får invitasjoner til ulike arrangementer, du får omvisning i Konserthuset, du får et eget medlemskort og det viktigste av alt: Du blir en god venn av orkesteret! Medlemskap er gratis. Det kommer mer informasjon på disse sidene når det nærmer seg.

Crescendo og Ung Filharmoni

Oslo-Filharmonien er aktiv deltaker i Crescendo, et unikt mentorprogram innen klassisk musikk som skal ruste unge talenter til å møte et internasjonalt marked. CRESCENDO omfatter tre delprogrammer som representerer ulike karriereområder innenfor det profesjonelle klassiske musikklivet i dag; Mentorprogram for unge solister, Mentorprogram for unge kammergrupper og Ung Filharmoni.

Programmet er et samarbeidsprosjekt i regi av Festspillene i Bergen, Barratt Due musikkinstitutt og Oslo-Filharmonien. Prosjektet støttes av Trond Mohn, Bettina Ford Jebsen, Hans Peter Jebsen, Sparebankstiftelsen DNB, Dextra Musica og Talent Norge.

Vår neste konsert sammen med Ung Filharmoni finner sted i oktober 2017.

Om konserten høsten 2016: Crescendo med Ung Filharmoni

Les mer om Crescendo her: http://www.crescendo-music.no/

ung.play og ung.kom

Dette er ungdommens uke i Oslo-Filharmonien: Orkesteret spiller side ved side med unge musikere, og dagen etterpå fremfører vi musikk skrevet av elever i videregående skole. Sesongens konsert (ung.play) finner sted i Oslo Konserthus 26. april 2017, og ung.kom-verkene fremføres torsdag 27. april.
Begge arrangementene er gratis og åpen for alle.

Ung.kom: Hvem skal skrive fremtidens mesterverk for symfoniorkester? Det er umulig å spå om, men uansett hvem det blir, tror vi det kan ha stor verdi for dem i å få prøve ut ideene sine tidlig med et fullt orkester tilgjengelig. Tanken bak ung.kom er at unge, talentfulle musikkskapere skal få anledning til å skrive for orkester, høre hvordan det låter og la andre oppleve resultatet.
Ung.kom er et samarbeid mellom Norsk Komponistforening, fem videregående skoler og Oslo-Filharmonien. Prosjektet er støttet av Norsk kulturråd.

Se også: ung.kom og ung.play

For skoleelever

Elever i videregående skole kan besøke utvalgte generalprøver, som regel torsdager mellom kl. 10 og 13. Påmelding klasse/gruppevis til ungarena [at] ofo.no

Unge ambassadører

Tilbud til musikkinteresserte mellom 18 og 25 år. Hvis du deler gode musikkopplevelser med venner, hjelper oss å spre informasjon samt gi oss tilbakemeldinger, får du tilbud om private og eksklusive møter med musikere, dirigenter og solister. Bli med på www.facebook.com/ungambassador

Samarbeid med NMH og Barratt Due

Vi samarbeider med Norges musikkhøgskole og Barratt Due Musikkinstitutt blant annet om dirigentseminarer, stipendiatordning, praksisplasser og trening for prøvespill (audition). Før Kort & klassisk-konsertene på onsdag spiller elever fra Barratt Due i Glasshuset fra kl. 18.30.