Skolebesøk og omvisning

Ta med klassen din til Oslo-Filharmonien og opplev orkesteret mens de øver. Tilbudet er gratis!

Hvordan er det å spille i Norges største orkester? Og hva betyr musikk for deg? Under et besøk i Konserthuset får elevene høre orkesteret øve, innsikt i orkesterlivet og reflektere rundt musikkens rolle i livet og i samfunnet.

Korona og påmeldinger

Oslo-Filharmonien åpner for skolebesøk igjen. Vi har god plass og kan sørge for smittevern hos oss. Likevel må vi alle ha i bakhodet at situasjonen kan endre seg. Vi ønsker derfor påmeldinger og besøk, men rom til å avlyse hvis myndighetenes anbefalinger endrer seg. Det gjelder også for påmeldte skoler. Hvis dere melder dere på, og senere finner ut at det ikke er forsvarlig å dra, tar dere kontakt. Ved å sende epost til ungarena (at) ofo.no kan dere avlyse eller utsette til enhver tid.


Om omvisningen
Oslo-Filharmonien har nå blitt over 100 år og er et verdensledende orkester. De spiller konserter i inn- og utland, har vunnet en rekke priser og har mange plateinnspillinger bak seg. Hvordan er det å ha sin arbeidsplass her, hva består en musikers arbeidsdag av, og hvor mye øvde de som barn?

Vi legger vekt på dialog og refleksjon i våre omvisninger. Hvilket forhold elevene har til musikk, hva de har på spillelistene sine og forholdet mellom musikk og følelser, er sentrale samtaleemner. Kanskje de hører mer orkestermusikk enn de tror?

Elevene kan også få prøve seg som dirigenter for klassen sin. Klarer de å lede, og å la seg lede?


Etter besøket får lærer tilsendt oppgaver, quiz og utforskeroppdrag som kan brukes i videre undervisning.


Hvem kan komme?
Klasser på alle trinn kan komme til oss. Vi tar også imot grupper fra kulturskoler, korps, skoleorkestre og andre interesserte.

Omvisningen varer i opptil 1,5 timer. To voksne/lærere må følge gruppa.


Påmelding
Skoler i Oslo kan melde seg på gjennom Den kulturelle skolesekken. Andre grupper kan sende epost direkte til oss på ungarena [at] ofo.no, så finner vi en tid som passer for både dere og oss.

Dette er et gratistilbud og gjøres på utvalgte dager/uker/perioder.


Veibeskrivelse og oppmøtested
Nærmeste tog- og t-banestasjon er Nationaltheatret. Oppmøtested er Oslo Konserthus hovedinngang.

Har du ikke mulighet til å komme? Besøk oss på nett. Se på skoleoppgavene for elever fra 1.-10. trinn. Trykk her.