Skolebesøk og omvisning

Ta med klassen din til Oslo-Filharmonien og opplev orkesteret mens de øver. Tilbudet er gratis!

Illustrasjonsfoto omvisning

Hvordan er det å spille i Norges største orkester? Hvordan er klangen av så mange samspilte musikere? Og hva gjør egentlig en dirigent? Under et besøk i Konserthuset får elevene høre orkesteret øve og de får innsikt i en musikers hverdag og orkesterlivet i Oslo Konserthus.

Korona og påmeldinger

Oslo-Filharmoniens skolebesøk er basert på myndighetenes anbefalinger. Vi må alle ha i bakhodet at situasjonen raskt kan endre seg, men i utgangspunktet har vi god plass og kan sørge for godt smittevern hos oss. Vi ønsker dere velkommen på besøk, men vi må ha rom til å avlyse hvis myndighetenes anbefalinger endrer seg. Det gjelder også for påmeldte skoler. Hvis dere melder dere på, og senere finner ut at det ikke er forsvarlig å dra, tar dere kontakt. Ved å sende epost til ungarena (at) ofo.no kan dere avlyse eller utsette til enhver tid.


Om omvisningen
Oslo-Filharmonien har nå blitt over 100 år og er et verdensledende orkester. De spiller konserter i inn- og utland, har vunnet en rekke priser og har mange plateinnspillinger bak seg. Hvordan er det å ha sin arbeidsplass her, hva består en musikers arbeidsdag av, og hvor mye øvde de som barn?

For mange elever er det første gang de opplever et symfoniorkester, men kanskje de hører på mer orkestermusikk enn de er klar over...?

Etter besøket får lærer tilsendt oppgaver, quiz og utforskeroppdrag som kan brukes i videre undervisning.


Hvem kan komme?
Skoler:

Klasser på alle trinn kan komme til oss.
Omvisningen varer opptil 1,5 time. Gruppestørrelse ca 25 stk.
Korps, kor og orkestre:

Vi tar også imot grupper fra kulturskoler, korps, skoleorkestre osv, de kan booke seg på ettermiddagsprøver. Påmelding ettermiddagsprøver: ungarena@ofo.no


Påmelding
Skoler i Oslo kan melde seg på gjennom Den kulturelle skolesekken. Andre grupper kan sende epost direkte til oss på ungarena [at] ofo.no, så finner vi en tid som passer for både dere og oss.

Dette er et gratistilbud og gjøres på utvalgte dager/uker/perioder.


Veibeskrivelse og oppmøtested
Nærmeste tog- og t-banestasjon er Nationaltheatret. Oppmøtested er Oslo Konserthus hovedinngang.

Skoleoppgaver illustrasjonsfoto

Har du ikke mulighet til å komme? Besøk oss på nett. Se på skoleoppgavene for elever fra 1.-10. trinn. Trykk her.