Om oss

Oslo-filharmonien er et internasjonalt anerkjent symfoniorkester med over 100 musikere og en over 100 år lang historie.

  1. Musikere

    Les mer
  2. Administrasjon

    Les mer
  3. Styre

    Les mer

Oslo-filharmonien er et internasjonalt anerkjent symfoniorkester med over 100 musikere og en over 100 år lang historie. Her finner du den viktigste informasjonen om orkesteret på ett sted.

Oslo-filharmonien spiller årlig ca. 60-70 konserter i Oslo, hovedsakelig i Oslo Konserthus, men også på en rekke andre andre arenaer i byen. Orkestret spiller musikk innenfor et bredt repertoar, ofte med internasjonalt kjente solister og dirigenter, og drar også på turneer i inn- og utland. Oslo-filharmonien har 108 fast ansatte musikere og en administrasjon på 20. Klaus Mäkelä har vært orkesterets sjefdirigent siden 2020.

Administrasjon
22 01 49 00
post@ofo.no

Postadresse
Postboks 1607 Vika
0119 Oslo

Besøksadresse
Haakon VIIs gate 2

976 944 143 MVA

Likestillings- og diskrimineringsredegjørelse

Åpenhetsloven

Sjefdirigent

Klaus Mäkelä er sjefdirigent og kunstnerisk rådgiver for Oslo-filharmonien.

Mäkeläs tredje sesong som sjefdirigent for Oslo-filharmonien inneholder elleve kontrastfylte programmer, med repertoar som strekker seg fra Jean Baptiste Lully og Pietro Locatelli, via Alban Berg og Mahler, til Anna Thorvaldsdottir og Julia Perry. Høsten 2022 drar Mäkelä og Oslo-filharmonien på deres andre Europa-turné med konserter i Tyskland, Belgia og Østerrike med solist Sol Gabetta.

Les mer

Oslo Filharmoniske Kor

Oslo Filharmoniske Kor har som hovedoppgave å ledsage Oslo-filharmonien og medvirker regelmessig på konserter med orkesteret under noen av verdens mest anerkjente dirigenter.

I løpet av de ti siste årene har Oslo Filharmoniske Kor medvirket på omkring 170 konserter sammen med Oslo-filharmonien under noen av verdens mest anerkjente dirigenter. Koret har fremført de fleste av musikklitteraturens store symfoniske korverk, og har gjennom de siste tiårene hatt en jevn kvalitetsstigning. I dag regnes koret som et av Nordens beste symfoniske kor og høster gode kritikker fra både kritikere, publikum og dirigenter. Koret teller i dag ca. 100 dedikerte sangere.

Venner

Oslo-filharmoniens venneforening

Oslo-filharmoniens Venner ble stiftet i januar 1952, og brenner for å øke forståelsen for OFOs kulturelle betydning.

Vi ønsker oss flere medlemmer i alle aldre! Er du interessert i klassisk musikk og kunne tenke deg et sosialt fellesskap rundt musikken, er du hjertelig velkommen til oss! Les mer om våre medlemsfordeler under BLI MEDLEM.