Om oss

Oslo-filharmonien er et internasjonalt anerkjent symfoniorkester med over 100 musikere og en over 100 år lang historie.

  1. Musikere

    Les mer
  2. Administrasjon

    Les mer
  3. Styre

    Les mer

Oslo-filharmonien er et internasjonalt anerkjent symfoniorkester med over 100 musikere og en over 100 år lang historie. Her finner du den viktigste informasjonen om orkesteret på ett sted.

Oslo-filharmonien spiller årlig mer enn 130 konserter med fullt orkester og mindre kammergrupper i Oslo, Europa og resten av verden. Orkesteret spiller musikk innenfor et bredt repertoar, ofte med internasjonalt kjente solister og dirigenter, og drar jevnlig på turneer i inn- og utland. Oslo-filharmonien har 108 fast ansatte musikere og en administrasjon på 25. Klaus Mäkelä har vært orkesterets sjefdirigent siden 2020.

Administrasjon
22 01 49 00
post@ofo.no

Postadresse
Postboks 1607 Vika
0119 Oslo

Besøksadresse
Haakon VIIs gate 2

976 944 143 MVA

Likestillings- og diskrimineringsredegjørelse

Åpenhetsloven

Sjefdirigent

Klaus Mäkelä er sjefdirigent og kunstnerisk rådgiver for Oslo-filharmonien.

Klaus Mäkelä åpner sin fjerde sesong som sjefdirigent med Thomas Larchers Symfoni nr. 2 og Gustav Mahlers Symfoni nr. 4. 2023/24-sesongen inneholder 17 konserter hjemme i Oslo, en treukers turné i Japan, Sør-Korea og Taiwan, og gjesteopptredener i Hamburg, Amsterdam, Paris og Wien.

Les mer

Oslo Filharmoniske Kor

Oslo Filharmoniske Kor har som hovedoppgave å ledsage Oslo-filharmonien og medvirker regelmessig på konserter med orkesteret under noen av verdens mest anerkjente dirigenter.

I løpet av de ti siste årene har Oslo Filharmoniske Kor medvirket på omkring 170 konserter sammen med Oslo-filharmonien under noen av verdens mest anerkjente dirigenter. Koret har fremført de fleste av musikklitteraturens store symfoniske korverk, og har gjennom de siste tiårene hatt en jevn kvalitetsstigning. I dag regnes koret som et av Nordens beste symfoniske kor og høster gode kritikker fra både kritikere, publikum og dirigenter. Koret teller i dag ca. 100 dedikerte sangere.

Venner

Oslo-filharmoniens venneforening

Oslo-filharmoniens Venner ble stiftet i januar 1952, og brenner for å øke forståelsen for OFOs kulturelle betydning.

Vi ønsker oss flere medlemmer i alle aldre! Er du interessert i klassisk musikk og kunne tenke deg et sosialt fellesskap rundt musikken, er du hjertelig velkommen til oss! Les mer om våre medlemsfordeler under BLI MEDLEM.