Oslo-filharmoniens kammerserie 2024

I vår andre sesong i samarbeid med Aulaseriene inviterer vi til fem kammerkonserter med musikere fra Oslo-filharmonien.

Først ut er Andrés Maurette O'Brien, Bénédicte Royer, Katharina Hager-Saltnes og Leah Tagami Andonov som sammen med Kathrin Dalnoki fremfører musikk av Leoš Janáček og Felix Mendelssohn.

Foto Mania Gwarek

Oslo-filharmonien starter samarbeidet med Aulaseriene i fjor. Nå slipper vi programmet til den andre sesongen sammen med konsertserien som i år har temaet Lengsel.

Romantikk, begjær, savn – og kanskje især komplisert kjærlighet – har nær sagt alltid gitt opphav til stor kunst. Det intime kammerformatet gir uante muligheter for musikere og komponister til å komme tett på emosjonene… kanskje av og til også i bokstavelig betydning? I Oslo-filharmoniens kammerkonserter kan du i år høre programmer som strekker seg fra pianokvartetter av 100-årsjubilanten Gabriel Fauré til Janáčeks strykekvartett Intime brev, Beethoven-trioer og symfonisk kammermusikk av den unge, franske komponisten Camille Pépin — disse programmene gir oss noe av den aller fineste kammermusikken, fremført av musikere fra et av Europas ledende orkestre.

Du kan høre alle programmene i Universitets aula – en konsertsal som har en lang felles historie med Oslo-filharmonien. Etter en periode med konserter i Logens Store Sal etter orkesterets stiftelse i 1919, ble de fleste konsertene flyttet til Universitetets aula. Dette ble orkesterets hovedarena frem til 1970-tallet, da orkesteret flyttet til Oslo Konserthus. 7. september og 23. november kan du også høre kammerkonsert med musikere fra Oslo-filharmonien på kulturdestinasjonen Ramme.

Se årets kammerkonserter