Familiekonserter

Barn prøver kontrabass

Sesongen 2019−2020.

September/november
Mia og trollfabrikken

Barnas Ultimadag, 15. september og Grønland kirke 16. november (gratis).
Bli med på en underjordisk reise og en eventyrlig kammerkonsert for hele familien.
Du kan hente gratisbilletter til Grønland kirke her

26. og 27. oktober.
Musikk fra Star Wars

’In a galaxy far, far away.’ Vi feirer filmhistoriens mest berømte lydspor når John Williams’ episke, dramatiske og fantastiske toner til Star Wars inntar Oslo Konserthus, live og med fullt symfoniorkester! Den amerikanske filmmusikkeksperten og John Williams’ nære samarbeidspartner Lucas Richman er vår dirigent på ferden gjennom sfærene sammen med Darth Vader, Luke Skywalker, prinsesse Leia og andre karakterer fra de ikoniske filmene. Og vi har på følelsen at Imperiets nærvær vil merkes i mer enn bare musikalsk forstand... ’May the Force be with you!’

Lørdag 30. november
Barnas julekonsert

Tradisjonen tro inviterer vi til en stemningsfull julekonsert for hele familien. Denne gangen er det Oslo-Filharmonien og Nationaltheatret som inviterer til "Stjernestund" - en stemningsfull og hyggelig juelkonsert. Vi spiller to konserter denne dagen, 12:30 og 15:00, velg det tidspunktet som passer best for deg og din familie.

Som vanlig har vi juleverksted i foajeen 1 time før konsertstart, dette er inkludert i billettprisen.

Lørdag 1. februar 2020
Familiedag med aktiviteter

Prøv instrumenter, diriger et ensemble, komponer musikk, møt musikerne og bli kjent med instrumentene på vår familiedag! Vi ønsker store og små velkommen til et Konserthus fylt av musikk, kreativitet og glede! Det vil yre av liv i foajeen og være aktiviteter i hver lille krok. Konsert i Store Sal, publikum sitter i korterrassen, velg tidspunkt når du bestiller billett (den samme konserten spilles tre ganger, og du må booke deg inn på èn av dem)

Konserten passer fra 4-5 år, men har du med deg yngre søsken kan de kose seg i foajeen.

3., 4., og 5. mars 2020
Klara, villsvinet og den lille musikkfabrikken.

Sammen med Riksteatret har vi laget en ny forestilling som skal reise landet rundt. Generalprøve, før-premiære og premiære kan oppleves i Oslo, Nydalen. Billetter her

19. mai 2020
Skolenes sangdag

Vi ønsker alle landets barneskoler velkommen til en liveoverføring fra Konserthus.

Vi fyller salen med 1000 elever, og regner med det mangedobbelte via digital tilstedeværelse. Sangene med tilhørende lydspor og koreografier finner du på Skolenes sangdag, og det er gratis å melde seg på.
Alle landets barneskoler kan delta gratis.

Freiasalen 6. juni
Kammerkonsert: Eventyrskogen.

Alle trær blir til noe når de hugges ned. Noen blir til planker, noen blir til papir, noen blir til ved. Men visste du at noen også blir til musikkinstrumenter? Dette er historien om trærne som så gjerne vil bli til instrumenter, slik at de kan spille vakker musikk og fortsette å spre glede lenge etter at de har blitt hugget ned.
Bli med på en musikalsk reise og en eventyrlig kammerkonsert for hele familien. 

Konsert kl 12.00 og 14.00. Passer fra 3 år og oppover. 
I forkant av konserter arrangeres det noen enkle aktiviteter.
Den flotte Freiahagen er åpen for publikum.

Søndag 14. juni
Gratis utendørskonsert på Myraløkka, Sagene.

Denne årlige utendørskonserten arrangeres i nært samarbeid med Bydel Sagene. Her får du en times konsert med variert musikk. Ta med deg pledd, piknik-kurv, bestemor og barn -og nyt en gratiskonsert i det fri.

Program kommer. Myraløkka søndag 14. juni