Sjefdirigent Klaus Mäkelä

Sesongen 2023/24

13. august 2023

Slottsplassen

Nikolaj Szeps-Snaider er dirigent på Oslo-filharmoniens tradisjonsrike folkefest på Slottsplassen. Dette er den femte Slottsplass-konserten, og man trenger ikke billett. Velkommen!

16. august 2023

Sesongåpning med Mäkelä og Wang

Stjernepianist Yuja Wang er solist i Maurice Ravels Pianokonsert i G-dur og Pianokonsert for venstre hånd, som rammes inn av orkesterverkene Stormen av Pjotr Tsjajkovskij og Ekstasens dikt av Aleksandr Skrjabin, dirigert av Klaus Mäkelä.

31. august 2023

Klaus dirigerer Kenotaf

Gustav Mahler lar et barn titte inn i himmelen i sin Symfoni nr. 4. Thomas Larchers Symfoni nr. 2 er et minnesmerke over liv som gikk tapt på flukt over Middelhavet. Johanna Wallroth er sopransolist i Mahlers symfoni og Klaus Mäkelä dirigerer.

28. september 2023

Amerikas åpne landskap

Ryan Bancroft dirigerer amerikansk musikk med stor spennvidde av Alberto Ginastera, Erich Wolfgang Korngold og John Adams. Adams skrev Harmonium for kor og orkester på et knøttlite kontor i San Francisco, men i musikken skapte han en mektig arkitektur med store, åpne rom

5. oktober 2023

Ung Filharmoni + Jussen-brødrene

Ung Filharmoni og Oslo-filharmonien spiller sammen Pjotr Tsjajkovskijs Symfoni nr. 4, et av komponistens egne favorittverk, med dirigent John Storgårds. Brødrene Lucas og Arthur Jussen er solister i Fazil Says firhendige klaverkonsert Phoenix.

12. oktober 2023

Janine Jansens Sibelius

Klaus Mäkelä dirigerer musikk av Lars Petter Hagen, Jean Sibelius og Richard Strauss, som bearbeider fortiden på vidt forskjellige måter i verkene på programmet. Janine Jansen er solist i Sibelius’ Fiolinkonsert.

30. nov | 1. des 2023

Minnerike reiser

Felix Mendelssohn fikk ideen til sin “skotske” Symfoni nr. 3 i Edinburgh. Hector Berlioz mintes italienske fjellandskap i Harold i Italia for bratsj og orkester. Antoine Tamestit er bratsjsolist og Klaus Mäkelä dirigerer.

6.|7.|9.|10. desember 2023

De fire årstidene av Vivaldi

I De fire årstidene klarte Antonio Vivaldi det nesten umulige: å fange årstidenes egenart så effektivt at musikken er like populær 300 år senere. Australske Christian Li er fiolinsolist i alle fire fiolinkonsertene på denne konserten.

10.|13. januar 2024

Nyttårskonsert

Denne sesongens nyttårskonsert blir en tradisjonell wienersk nyttårskonsert med musikk av blant andre Johann Strauss den yngre og Franz Lehár. Manfred Honeck er dirigent, og Mari Eriksmoen er solist.

8. februar 2023

Mestere på høyden

Simone Young dirigerer musikk av tre komponister på toppen av sin skaperkraft: Johann Sebastian Bachs Ricercar arrangert av Anton Webern, Edward Elgars Cellokonsert med solist Sheku Kanneh-Mason og Johannes Brahms’ Symfoni nr. 3.

22-23. februar 2024

Ridder Blåskjeggs borg

I Ridder Blåskjeggs borg skjules grusomme hemmeligheter bak låste dører. Jennifer Johnston og Gerald Finley er solister i Béla Bartóks opera. Klaus Mäkelä dirigerer også Franz Schuberts Der Tod und das Mädchen i Gustav Mahlers orkesterversjon.

11. april 2024

Richard Strauss – et portrett

Richard Strauss (1864–1949) hadde en av musikkhistoriens lengste og mest innholdsrike karrierer. Marc Albrecht dirigerer et rent Strauss-program som munner ut i den gigantiske En Alpesymfoni. Stefan Dohr er solist i Strauss’ Hornkonsert nr. 2.

18. april 2024

Ny finsk stjernedirigent

Richard Wagner og Richard Strauss er giganter i operahistorien. Tarmo Peltokoski dirigerer orkesterutdrag fra Tännhauser, Mestersangerne i Nürnberg og Rosenkavaleren. Jan Lisiecki er solist i Sergej Prokofjevs Pianokonsert nr. 2.

25-26. april 2024

Sjostakovitsj’ syvende symfoni

Dmitrij Sjostakovitsj’ skrev sin Symfoni nr. 7 som en hyllest til hjembyen Leningrad (nå St. Petersburg) mens den var beleiret i 1941. Symfonien ble et symbol på patriotisme og kampvilje både i øst og vest og gjorde Sjostakovitsj verdensberøm

23 May 2024

Mischa Maiskys Dvořák

Cellisten Mischa Maisky er en av den klassiske musikkens største stjerner. Her spiller han Antonín Dvořáks berømte Cellokonsert. Klaus Mäkelä dirigerer Alexander von Zemlinskys orkesterfantasi Die Seejungfrau, basert på eventyret om Den lille havfrue.

30-31. mai 2024

Brahms med Mäkelä og Lozakovich

Opplev to av den klassiske musikkens største stjerner i et unikt samarbeid: Klaus Mäkelä og Daniel Lozakovich er solister på cello og fiolin i Johannes Brahms’ Dobbelkonsert. Klaus Mäkelä dirigerer også Brahms’ Symfoni nr. 1.

En skreddersydd opplevelse

Abonnement

Som abonnent er du sikret en rik og variert opplevelse hver sesong.