Klaus Mäkelä
Johanna Wallroth
Gustav Mahler
Thomas Larcher

Klaus dirigerer Kenotaf

Oslo Konserthus Konserten har blitt spilt

Sjefdirigent Klaus Mäkelä

Foto Marco Borggreve

Klaus dirigerer Kenotaf

Gustav Mahler lar et barn titte inn i himmelen i sin Symfoni nr. 4. Thomas Larchers Symfoni nr. 2 er et minnesmerke over liv som gikk tapt på flukt over Middelhavet. Johanna Wallroth er sopransolist i Mahlers symfoni og Klaus Mäkelä dirigerer.

Gustav Mahler skrev sin Symfoni nr. 4 med utgangspunkt i en av sine egne sanger, Das himmlische Leben – “Det himmelske livet”. Teksten er et barns beskrivelse av himmelen, hentet fra en av Mahlers viktigste inspirasjonkilder: Des knaben Wunderhorn, en samling tysk folkediktning. Sangen, som synges av sopran i fjerde sats, utgjør også grunnlaget for de tre foregående satsene. Symfoni nr. 4 er Mahlers korteste og lyseste symfoni, og har vært en inngangsport for mange Mahler-entusiaster siden urfremførelsen i 1901.

En kenotaf er et monument eller en tom grav til minne om noen som er blitt borte og som en antok var død. Slike minnesmerker er blitt satt opp helt fra antikken til vår egen tid. Da Thomas Larcher (f. 1963) ga sin Symfoni nr. 2 tittelen Kenotaph hadde han i tankene de mange flyktningene som hadde druknet på vei over Middelhavet. Symfonien ble urfremført av Wien-filharmonien i 2016. Thomas Larcher er konsertpianist og fokuserte tidlig i komponistkarrieren på pianoet, men utvidet siden virkefeltet til orkestermusikk og opera.

Hva spilles

Varighet

Medvirkende

Bak notene

Ved Nora Taksdal i Glasshuset (i Oslo Konserthus) kl. 18.30.

På «Bak notene» får du vite litt om musikken som spilles, før konserten.

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 175 - 580 kr
Honnør 175 - 465 kr
Student 175 - 290 kr
Barn 150 kr

Abonnement

Klaus Mäkelä
Johanna Wallroth
Gustav Mahler
Thomas Larcher

Oslo Konserthus Konserten har blitt spilt