Klaus Mäkela
Antoine Tamestit
Felix Mendelssohn
Hector Berlioz

Minnerike reiser

og
Oslo Konserthus Velg dato: Konserten har blitt spilt

Sjefdirigent Klaus Mäkelä

Foto Marco Borggreve

Minnerike reiser

Felix Mendelssohn fikk ideen til sin “skotske” Symfoni nr. 3 i Edinburgh. Hector Berlioz mintes italienske fjellandskap i Harold i Italia for bratsj og orkester. Antoine Tamestit er bratsjsolist og Klaus Mäkelä dirigerer.

Felix Mendelssohn reiste til London for første gang som 20-åring i 1829. Det skulle bli det første av mange besøk til De britiske øyer, og han fikk mange trofaste tilhengere der. Denne sommeren dro han videre på en treukers rundtur i Skottland. Opplevelsene gjorde sterkt inntrykk på komponisten, og etter et besøk i Holyrood Palace i Edinburgh fikk han ideen til en skotsk symfoni. Først 13 år senere fullførte han symfonien, uten referanser til Skottland. Men historien og tilnavnet “den skotske” festet seg ved Mendelssohns Symfoni nr. 3 likevel.

Hector Berlioz vant i 1830 den prestisjetunge franske musikkprisen Prix de Rome. En forutsetning for å motta prispengene var et lengre opphold i Roma, noe Berlioz var mindre interessert i enn prispengene. Oppholdet ble minnerikt og ga næring til mange av Berlioz’ senere verk. I Roma ble han dessuten kjent med en komponist han satte pris på – Felix Mendelssohn. Harold i Italia fra 1833 hentet tittelen fra et berømt episk dikt av engelske Lord Byron, og bærer preg av komponistens egne vandringer i italienske fjellandskap.

Om Antoine Tamestit

Bratsjist Antoine Tamestit er internasjonalt anerkjent som en av verdens beste solister, konsertmusikere og kammermusikere. Han er kjent for sin enestående teknikk og skjønnheten i hans rike og nyanserte tone. Hans brede repertoar spenner seg fra barokken til i dag, og han sterke engasjement for samtidsmusikk gjenspeiler seg i utallige urfremføringer av nye verk.

Medvirkende

Bak notene

Ved Åshild Breie Nyhus i Glasshuset (i Oslo Konserthus) kl. 18:30.

På «Bak notene» får du vite litt om musikken som spilles, før konserten.

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 175 - 580 kr
Honnør 175 - 465 kr
Student 175 - 290 kr
Barn 150 kr

Klaus Mäkela
Antoine Tamestit
Felix Mendelssohn
Hector Berlioz

og
Oslo Konserthus Velg dato: Konserten har blitt spilt