Christian Li Antonio Vivaldi

De fire årstidene av Vivaldi

Christian Li

Foto Bård Gundersen

De fire årstidene av Vivaldi

I De fire årstidene klarte Antonio Vivaldi det nesten umulige: å fange årstidenes egenart så effektivt at musikken er like populær 300 år senere. Australske Christian Li er fiolinsolist i alle fire fiolinkonsertene på denne konserten.

Antonio Vivaldi (1678−1741) hadde stor innflytelse på sin tids europeiske musikkliv. Han skrev hundrevis av solokonserter for ulike instrumenter og mer enn 200 for sitt eget instrument, fiolinen. Mens han levde var han vel så berømt for sitt glitrende fiolinspill som for å komponere. Vivaldi mottok bestillinger på musikk fra konger og keisere over hele Europa, men var også populær blant vanlige folk. Han var utdannet som prest, men jobbet mesteparten av livet som musikklærer ved et barnehjem for jenter i Venezia.

En vet ikke sikkert når Vivaldi skrev de fire fiolinkonsertene han er mest kjent for i dag – De fire årstidene – 1723 er et av flere mulige årstall. Musikken samsvarer med fire dikt som Vivaldi kanskje skrev selv, med detaljerte beskrivelser av naturens gang. Komponisten skrev også inn hint i notene om hva musikken beskriver: en hund som bjeffer i Vårens andresats, sløvhet i kvelende varme som innleder Sommeren, og fulle folk som døser av midt i Høsten. Til sammen utgjør De fire årstidene et fascinerende og detaljrikt lydmaleri av naturens gang.

Hva spilles

Varighet

Medvirkende

Bak notene

Ved Dorthe Dreier i Glasshuset (i Oslo Konserthus) kl. 18:30.

På «Bak notene» får du vite litt om musikken som spilles, før konserten.

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 420 kr
Honnør
Student
Barn 150 kr

Christian Li Antonio Vivaldi

Oslo Konserthus Velg dato: Konserten har blitt spilt