Manfred Honeck Robert Schumann
Ludwig van Beethoven

Manfred Honeck dirigerer Beethoven og Schumann

Oslo Konserthus Konserten har blitt spilt

Manfred Honeck © Felix Broede

Manfred Honeck dirigerer Beethoven og Schumann

Den østerrikske dirigenten Manfred Honeck dirigerer to av 1800-tallets mest populære orkesterverk: Ludwig van Beethovens Eroica-symfoni og Robert Schumanns Pianokonsert, sistnevnte med tyske Martin Helmchen som solist.

Robert Schumann (1810–1856) var som ung mann et stort pianotalent, men en fingerskade satte en tidlig stopper for karrieren. På 1830-tallet skrev han mye musikk for piano, og begynte flere ganger å skrive en konsert for piano og orkester, men klarte ikke å fullføre noen av dem. I 1840 giftet han seg en av Europas beste pianister; Clara Wieck. Hun oppmuntret ektemannen til å skrive mer for orkester, og i 1845 var hun solist ved urfremførelsen av Robert Schumanns Pianokonsert i a-moll.

Beethoven skrev sin Symfoni nr. 3 i 1803 og 1804, og den ble urfremført i Wien i 1805. Komponisten lot seg inspirere av sin fascinasjon for Napoleon Bonaparte, som hadde kommet til makten i Frankrike noen år tidligere. Den første versjonen av symfonien hadde «Bounaparte» som tittel på forsiden. Men da Beethoven i 1804 fikk høre at Napoleon hadde latt seg krone til keiser, ødela han tittelbladet i sinne. Siden endret han tittelen til «Sinfonia Eroica – skrevet til feiring av minnet om en stor mann».

Bak notene

Ved Helge Resell i Glasshuset (i Oslo Konserthus) kl. 18.30.

På «Bak notene» får du vite litt om musikken som spilles, før konserten.

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 170 - 560 kr
Honnør 170 - 450 kr
Student 170 - 280 kr
Barn 150 kr

Abonnement

Manfred Honeck Robert Schumann
Ludwig van Beethoven

Oslo Konserthus Konserten har blitt spilt