Fiolinist Lisa Batiashvili

Lisa Batiashvili © Sammy Hart

Lisa Batiashvili spiller Tsjajkovskij

  1. Fiolinkonsert
  2. Symfoni nr. 2
  1. Andres Orozco-Estrada dirigent
  2. Lisa Batiashvili fiolin

To verdensstjerner gjester Oslo-Filharmonien: den colombianske dirigenten Andres Orozco-Estrada og den georgiske fiolinisten Lisa Batiashvili. På programmet står musikk av Tsjajkovskij og Brahms, skrevet med mindre enn ett års mellomrom.

Våren 1878 reiste Pjotr Tsjajkovskij (1840–1893) til den sveitsiske byen Clarens ved Genévesjøen. Sammen med en venn som var fiolinist spilte han gjennom Éduard Lalos fiolinkonsert Symphonie espagnole, som hadde blitt urfremført i 1875. I løpet av noen uker skrev han sin egen Fiolinkonsert i D-dur. Det gikk flere år før den ble fremført og enda lenger før den ble en suksess, men i dag er den en av de aller mest populære fiolinkonsertene.

Johannes Brahms (1833–1897) skrev sin Symfoni nr. 2 i løpet av noen måneder i den vakre feriebyen Pörtschach sommeren 1877, og symfonien ble urfremført innen året var omme. De første som fikk høre fra musikken var begeistret over hvor lys og sommerlig den var. "Det er perlende bekker, blå himmel, solskinn og kjølige, grønne skygger overalt. Så vakkert det må være i Pörtschach!" skrev en av Brahms’ venner om symfonien.

Billetter

  • Voksen: 170 - 560 kr
  • Honnør: 170 - 450 kr
  • Student: 170 - 280 kr
  • Barn: 150 kr
Kjøp billett

Konserten inngår i flg. abonnement:

Bak notene

Ved Cecilia Götestam i Glasshuset (i Oslo Konserthus) kl. 18.30.

Denne konserten spilles også: