Andres Orozco-Estrada
Eldbjørg Hemsing
Pjotr Tsjajkovskij
Johannes Brahms

Eldbjørg Hemsing spiller Tsjajkovskij

Oslo Konserthus Velg dato: Konserten har blitt spilt

Solist Eldbjørg Hemsing

Foto Gregor Hohenberg

Eldbjørg Hemsing spiller Tsjajkovskij

To verdensstjerner gjester Oslo-Filharmonien: den colombianske dirigenten Andres Orozco-Estrada og vår egen Eldbjørg Hemsing, som har hoppet inn på kort varsel etter at Lisa Batiashvili måtte melde sykdomsforfall tidligere i konsertuken. På programmet står musikk av Tsjajkovskij og Brahms, skrevet med mindre enn ett års mellomrom.

Eldbjørg Hemsing stepper inn som solist for Lisa Batiashvili, som måtte melde avbud på grunn av sykdom.

Våren 1878 reiste Pjotr Tsjajkovskij (1840–1893) til den sveitsiske byen Clarens ved Genévesjøen. Sammen med en venn som var fiolinist spilte han gjennom Éduard Lalos fiolinkonsert Symphonie espagnole, som hadde blitt urfremført i 1875. I løpet av noen uker skrev han sin egen Fiolinkonsert i D-dur. Det gikk flere år før den ble fremført og enda lenger før den ble en suksess, men i dag er den en av de aller mest populære fiolinkonsertene.

Johannes Brahms (1833–1897) skrev sin Symfoni nr. 2 i løpet av noen måneder i den vakre feriebyen Pörtschach sommeren 1877, og symfonien ble urfremført innen året var omme. De første som fikk høre fra musikken var begeistret over hvor lys og sommerlig den var. "Det er perlende bekker, blå himmel, solskinn og kjølige, grønne skygger overalt. Så vakkert det må være i Pörtschach!" skrev en av Brahms’ venner om symfonien.

Medvirkende

Bak notene

Ved Cecilia Götestam i Glasshuset (i Oslo Konserthus) kl. 18.30.

På «Bak notene» får du vite litt om musikken som spilles, før konserten.

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 170 - 560 kr
Honnør 170 - 450 kr
Student 170 - 280 kr
Barn 150 kr

Abonnement

Andres Orozco-Estrada
Eldbjørg Hemsing
Pjotr Tsjajkovskij
Johannes Brahms

Oslo Konserthus Velg dato: Konserten har blitt spilt