Til Asia med Klaus Mäkelä, Janine Jansen og Nobu Tsujii

15. oktober setter orkesteret kursen til Asia for første gang på seks år. Les om reiseplanen og konsertprogrammet her.

Skrevet av John-Halvdan Olsen-Halvorsen

Sjefdirigent Klaus Mäkelä

Foto John-Halvdan Halvorsen

Oslo-filharmonien har med seg sjefdirigent Klaus Mäkelä når de skal turnere gjennom Japan, Sør-Korea og Taiwan gjennom tre uker.

Orkesteret starter turneen med syv konserter i Japan. Først ut er Tokyo, før ferden går videre til byene Hamamatsu, Nagoya og Osaka.

Tilbake i Tokyo spiller orkesteret to konserter i Suntory Hall, som regnes som en av verden beste konsertsaler før oppholdet i Japan avsluttes med en konsert i Kumamoto.

Solisten i fem av de syv konsertene er japanske Nobu Tsujii, pianisten som The Observer har beskrevet som «definisjonen av virtuositet». Han er solist i Dmitrij Sjostakovitsj' Pianokonsert nr. 2. På programmet i Japan står også SIbelius' Symfoni nr. 2 og Symfoni nr. 5, Richard Strauss' Ein Heldenleben, og Sjostakovitsj' Festivalouverture.

Når orkesteret drar over Koreastredet til Sør-Korea møter de Janine Jansen som er solist på resten av turneen. Orkesteret skal spille to konserter i Sør-Korea, først i Aram Nuri Arts Center i Goyang og etterfulgt av en konsert i Lotte Concert Hall i Seoul.

Siste land på Asia-reisen er Taiwan. Den første konserten er i Kaohsiung sør i landet, før hele turneen avsluttes med to konserter i National Theatre and Concert Hall i Taipei.

Jean Sibelius' Fiolinkonsert, Symfoni nr. 2 og Symfoni nr. 5 og Felix Mendehlssons Fiolinkonsert står på programmet i Sør-Korea og Taiwan.