Asiaturné
Klaus Mäkelä
Nobuyuki Tsujii
Dmitrij Sjostakovitsj
Richard Strauss

Oslo-filharmonien i Japan

Festival Hall, Osaka Konserten har blitt spilt

Festival Hall ligger i Festival Tower i Osaka

Foto PIXSTAR/PIXTA

Oslo-filharmonien i Japan

Høsten 2023 drar Oslo-filharmonien på en tre ukers turné bestående av tolv konserter i Japan, Sør-Korea og Taiwan.

Dmitrij Sjostakovitsj skrev sin fartsfylte og energiske Festivalouverture i 1947. Den var bestilt til 30-årsmarkeringen av oktoberrevolusjonen, men bestillingen kom svært sent, og Sjostakovitsj skrev stykket ferdig på tre dager.

Pianokonsert nr. 2 ble skrevet til Sjostakovitsj’ sønn, Maxim, som urfremførte verket som en del av sin eksamenskonsert ved musikkonservatoriet i Moskva i 1957. Selv om Sjostakovitsj selv hevdet at konserten «ikke hadde noen kunstnerisk verdi», ble den umiddelbart svært populær og har holdt seg på repertoaret i mer enn 60 år.

Richard Strauss (1864–1949) nådde på 1890-tallet nye høyder som dirigent og komponist. Han fullførte i 1898 det symfoniske diktet Ein Heldenleben i Berlin, der han hadde blitt ansatt som dirigent for hoffoperaen. Også Strauss måtte forholde seg til fortidens mesterverk – særlig til Beethovens tredje symfoni Eroica. Begge verk tar for seg det heroiske og heltens liv, Eroica skulle opprinnelig tilegnes Napoleon. Mye tyder på at Ein Heldenleben er et slags selvportrett der Strauss beskriver seg selv, sin kone og sine argeste kritikere i musikken.

Hva spilles

  • Dmitrij Sjostakovitsj Festivalouverture
  • Dmitrij Sjostakovitsj Pianokonsert nr. 2
  • Richard Strauss Ein Heldenleben

Varighet

Medvirkende

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen
Honnør
Student
Barn

Asiaturné
Klaus Mäkelä
Nobuyuki Tsujii
Dmitrij Sjostakovitsj
Richard Strauss

Festival Hall, Osaka Konserten har blitt spilt