Guiseppe Verdis Missa da Requiem er et av de store korverkene som Oslo-Filharmonien har fremført en rekke ganger, senest i april 2019. Verket krever et stort kor, et stort orkester og fire solister, og alle som medvirker og lytter til verket får en mektig musikalsk opplevelse. Dette er også et verk der vi ofte har invitert inn gjestende kor, som Cæciliaforeningen, Akademisk korforening, Solistkoret,eller skolekor fra musikklinjer på videregående skoler. En særlig stor opplevelse var det å synge sammen med det profesjonelle Riga-koret fra Latvia i 1986, et samarbeid som daværende sjefdirigent i Oslo-Filharmonien Mariss Jansons ivret for.
Se og hør Oslo-Filharmoniens fremføring av Verdis Missa da Requiem fra 2013, med Jukka-Pekka Saraste som dirigent for det hele. https://www.youtube.com/watch?v=b2mwAgFcPv8
Her er minnet fra tidligere kormedlem Roar Nilsen da han under innstudering av verket i 2001 så tilbake på tiden da han som fersk korist høsten 1998 innstuderte og fremførte Verdis Requiem, den gang under Mariss Jansons’ musikalske ledelse:
”Ved innøvingen av nytt konsertprogram er det gjerne slik at mange i koret har sunget verket før, og ofte mer enn én gang også. Uttrykk som “i 1974 sang vi denne delen mye raskere” høres i hvert fall imponerende ut for oss andre som føler oss som Bambi på glattisen i kampen med nye notebilder.
Utpå høsten for vel tre år siden stilte jeg på min aller første OFK-øvelse, og koret var, den gang som i disse dager, allerede godt igang med forberedelsene til Verdis Requiem. For å si det som det var: Første øvelse ga ingen overdreven lykkefølelse. Med tykt og ukjent notehefte i hånden kom beskjeden: “Vi sitter mixed idag!”. Inneklemt blant svært engasjerte alter og sopraner var det liten støtte å finne i Sanctus-satsen. Utfordringen var faktisk å klare å bla om i takt med resten av gjengen, og det ble det lite egenprodusert tenorlyd av. Og ennå var det hele tre uker igjen til konserten …
Da var det bare å gå til angrep. Frenetisk hjemmeøving og intens lytting til nyinnkjøpt CD gjorde at musikken etter hvert festet seg. Likevel, korøvelsene ga stadig nye overraskelser - også for de rundt meg. Min gamle fiolinlærer hadde en tese om at det ikke var så galt å spille feil - bare det ble gjort med stor overbevisning. I ettertid har det vist seg at denne tesen nok var tiltenkt solistisk opptreden og ikke korsang. På konsertdagen var heldigvis det meste på plass, og det var mektig for en fersking å oppleve orkester og kor på dette nivået fra deltagersiden. Det å få gåsehud mens man selv synger, slik det skjedde i åpningstaktene av messen, var en helt ny og frisk opplevelse.
Og omsider er det blitt min tur til å åpne et kjent notehefte. Samtidig som det er lettere å øve inn et verk man har sunget før, øker også ambisjonene – ønsket om å få det enda bedre til enn forrige gang. Det håper jeg aldri å bli for “rutinert” til.”
Historien om Verdis Requiem begynte med et lite skritt i gal retning. Året var 1873, dagen 22. mai. Verdi var en stor beundrer av Alessandro Manzoni, den store italienske poet og romanforfatter; de hadde møtt hverandre i 1868. Manzoni var på besøk i kirken San Fedele, på vei ut snublet han i trappen, falt og døde på stedet. Han ble 88 år gammel.
Mindre enn 14 dager senere fortalte Verdi til sin venn og forlegger, Guilio Ricordi, at han ville skrive et Requiem til minne om poeten. På dette tidspunkt var han selv 60 år, og den viktigste operakomponist i Italia. De fleste av hans store operaer var allerede skrevet; kun Othello og Falstaff skulle komme senere. Verdis annonsering vakte oppsikt i musikkretser; forventningene var store med tanke på et religiøsmusikalsk mesterverk.
Deler av Requiem var allerede komponert. I november 1868 var en annen stor italiener død; Rossini. Verdi hadde foreslått å memorere hans død med en Requiemmesse, hvor alle ledende italienske komponister skulle bidra med en sats hver; han selv skulle besørge sluttsatsen ”Libera me”. Messen skulle fremføres i San Petronio-kirken i Bologna, byen som Rossini hadde vært mest knyttet til. Alle delene var komponert og klar i god tid, men oppførelsen fant likevel aldri sted. I 1871, ifm. avduking av en byste av Rossini i La Scala i Milano, var det snakk om å forsøke på nytt. Heller ikke denne gangen ble det gjennomført; vurderingen var at verket fremsto for gammeldags(!) Alberto Mazzucato, medlem av komiteen som hadde konkludert slik, og direktør i Milanokonservatoriet, lot seg likevel bevege til å skrive brev til Verdi hvor han roste dennes bidrag i høye toner. Verdi repliserte at han nesten følte seg overtalt til å komplettere Requiemmessen på egen hånd
Alessandro Manzonis død fikk Verdi til å sette denne tanken ut i livet. 25. juni 1873 reiste han til Paris sammen med sin kone; her startet han arbeidet. 10. april 1874 var han ferdig og uroppførelsen fant sted i San Marco-kirken i Milano 22. mai. Mottakelsen var strålende og Requiem erobret etter hvert Europa; 15 oppførelser i Paris 1874-75, 4 i Wien og 3 i London. I Italia ble verket så populært at det mange ganger ble fremført uten komponistens samtykke; noen ganger av militære band eller i arrangement for fire pianoer. Entusiasmen var generelt stor; Brahms var av den mening at: ”Kun et geni kunne ha skrevet et slikt verk”; mange delte hans oppfatning. Noen var litt mindre overstrømmende; Hans von Bülow, den store dirigenten, kalte det ”en opera i himmelsk drakt”. Wagner nøyde seg med at ”det er bedre å ikke si noenting”, da han hadde hørt verket første gang. Han om det.
Og det er absolutt sant at Verdis Requiem har mye opera i seg. Likevel styrker dette aspektet, i gode fremføringer, verkets kraft. Verdi var ikke en ortodoks katolikk, snarere en kristen agnostiker, kanskje til og med nesten en ikke-troende. Hans seneste komposisjoner beskjeftiget seg mye med kromatikk og besynderlige harmoniske skifter. I Requiem røper disse trekkene, etter manges oppfatning, en klar mening: Tvil. Mange fredelige passasjer i verket berører denne tvilen, men det hele ender likevel - nesten - uten en eneste sky på himmelen, for å si det på den måten. Denne tvilen, som eksisterte i Verdis halvtroende sjel, fremstår nærmest som en mørk blomst i hans siste religiøse verk, Te Deum, for dobbeltkor og orkester (senest fremført av OFK i Einsiedeln klosterkirke i Sveits 2003, under ledelse av Nello Santi). Der ender det hele med setningen: ”In te, Domini, speravi; non confundar in aeternum”, eller: ”Til deg, Herre, har mitt håp stått; ikke gjør meg til skamme”.
Blant alle Verdis verk er kanskje Requiem det mest fortettede; musikkteoretikere mener det også er et av hans mest kompliserte. I hvert fall blant de vakreste, uten tvil...
Oslo Filharmoniske Kor har sunget inn flere plater, både a cappella og sammen med andre orkestre. Nedenfor finner du en oversikt over alle innspillingene.
- Gustav Mahler: Symphony No. 3 In D Minor
- Randi Stene, Sølvguttene,
- Oslo Philharmonic Choir, Oslo Philharmonic Orchestra
- dir. Mariss Jansons
- Simax Classics PSC 1272, 2 x CD
- Utgitt: 27. september 2019
- Julestemning
- Solveig Kringlebotn,
- Oslo Filharmoniske Kor, Kongelige Norske Marines Musikkorps
- dir. Ingar Bergby
- Musikkselskapet Forsvaret – MSF2009001
- Utgitt: 2009
- Gregorian Key
- Oslo Philharmonic Choir
- dir. Tore Erik Mohn.
- MTG – MTG CD 80068,
- Norsk kulturråd – MTG CD 80068
- Utgitt: 2006
- Knut Nystedt: Apocalypsis Joannis
- Mona Julsrud, James Gilchrist,
- Oslo Philharmonic Choid, Oslo Philharmonic Orchestra,
- dir. Arild Remmereit
- Simax Classics – PSC 1241, 2 x CD
- Utgitt: 2003
- Edvard Grieg: A Cappella
- Per Vollestad, Kjell Magnus Sandve
- Oslo Filharmoniske kor, Gli Scapoli
- dir. Stefan Sköld.
- Grappa
- Utgitt: 1993
- Norge, Mitt Norge.
- Oslo Filharmoniske Kor
- dir. Stefan Sköld
- EMI – 1375532
- Utgitt: 1991
- Gustav Mahler: Symfoni nr. 2
- Felicity Lott, Julia Hamari
- Oslo Philharmonic Choir, Latvian State Academic Choir, Oslo Philharmonic Orchestra,
- dir. Mariss Jansons
- Chandos
- Utgitt: 1990.
- Edvard Grieg: Sigurd Jorsalfar / Funeral March / Den Bergtekne
- Kåre Bjørkøy,
- Oslo Philharmonic Chorus, London Symphony Orchestra,
- dir. Per Dreier
- Unicorn-Kanchana – KP 8003
- Utgitt: 1984
- H.M. Kong Olav V 80 års dag
- Oslo Filharmoniske kor, Oslo Filharmoniske Orkester,
- dir. Mariss Jansons
- Utgitt: 1983
- Rikard Nordraak: Musikken Til «Maria Stuart i Skotland» / Sanger For Mannskor
- Knut Skram,
- Oslo Filharmoniske Kor, Den Norske Operas Kor, Den Norske Operas Orkester
- dir. Per Dreier
- Norsk Kulturråds Klassikerserie – NKF 30043
- Utgitt: 1982
- Edvard Grieg - Olav Trygvason og Landkjenning.
- Toril Carlssen, Asbjørn Hansli,
- Oslo Philharmonic Choir, London Symphony Orchestra
- dir. Per Dreier
- Unicorn
- Utgitt: 1979
- Edvard Grieg: Peer Gynt - komplett.
- Toril Carlsen, Vessa Hansen, Asbjørn Hansli, Kåre Bjørkøy,
- Filharmonisk Selskaps Kor, London Symphony Orchestra.
- dir. Per Dreier
- Unicorn, Utgitt: 1978.
- NKF 30 034, Utgitt: 1979.
- Edvard Grieg: Peer Gynt - utdrag
- Barbara Hendricks.
- Oslo Filharmoniske Kor, Oslo Filharmoniske Orkester
- dir. Esa-Pekka Salonen
- Sony Classical
- SK 44528
- Utgitt: 1993
Oslo Filharmoniske Kor har bidratt på utallige innspillinger og opptredener i radio og TV. I de fleste tilfellene opptrer koret sammen med Oslo Filharmoniske Orkester, først og fremst i Konserthuset, men også for eksempel i Holmenkollen under Oslo-Filharmoniens sommerkonsert.
Koret har også opptrådt i andre sammenhenger, slik som under åpningsseremonien under OL på Lillehammer i februar 1994, som pauseinnslag under 2. semifinale i Eurovision Song Contest på Fornebu i mai 2010, eller som Tattoo-kor under Norsk Militær Tattoo i Oslo Spektrum i en årrekke.
Listen over korets radio- og TV-opptak er utarbeidet av kormedlem Hilde Tosterud. Først listes radiofremføringene, deretter TV-opptredenene.
Radiofremføringer
- 17.12.2020 - Beethovens 9. symfoni (opptak fra 04.01.2019) med Oslo Filharmoniske orkester og kor dirigert av Klaus Mäkelä.
- 07.11.2019 - Gustav Mahlers 8. symfoni fremført i Den norske Opera og Ballett 2. november
- 23.12.2017 - Händels Messias Dirigent: Nathalie Stutzmann Opptak fra Oslo Konserthus 23. november 2017.
- 27.09.2019 - Direktesendt festforestilling fra Oslo Konserthus, der vi feirer Oslo-filharmoniens 100 år
- 14.09.2016 - Oslo Filharmoniske Orkester og Kor. Dirigent: Vasilij Petrenko. Symfoni nr 9, av Ludwig van Beethoven. Fra Oslo konserthus 11. september.
- 10.11.2016 - Oslo Filharmoniske Orkester og Kor Dirigent: Jukka-Pekka Saraste. Glagolittisk messe, av Leos Janácek. Fra Oslo konserthus 27. oktober.
- 28.09.2014 - Radioteatret: "Himmeldronningen" av Silje Holtet og Tommy Bredsted
- 17.04.2014 - Oslo Filharmoniske Orkester og Kor. Requiem, av Gabriel Fauré. Fra Oslo konserthus 10. april.
- 31.05.2013 - Symfoni nr 2, av Gustav Mahler.Dirigent: Jukka-Pekka Saraste.. Fra Oslo konserthus 24. mai
- 27.03.2013 - Verdis Requiem. Oslo Filharmoniske Orkester og Kor. Dirigent: Jukka-Pekka Saraste
- 08.11.2012 - Oslo Filharmoniske Orkester og Kor. Sølvguttene. Dirigent: Marc Soustrot. Gloria, av Francis Poulenc. Carmina burana, av Carl Orff
- 05.04.2012 - Musikk i P2: Mozarts c-mollmesse. Ved Mari Lunnan. Musikk i programmet: (NRK-opptak) Adagio fra Symfoni nr 9, av Anton Bruckner. Messe i c-moll, K 427, av Wolfgang Amadeus Mozart. Oslo Filharmoniske Orkester og Kor. Dirigent: Fra Oslo konserthus 29 mars.
- 09.02.2012 - «Symfoni nr. 8» (G. Mahler) Direkte fra Oslo konserthus. Oslo Filharmoniske Orkester og Kor. Sølvguttene. Dirigent: Jukka-Pekka Saraste.
- 13.10.2011 - Oslo Filharmoniske Orkester og Kor. Follo kammerkor. Kammerkoret KORiOSLO. Oslo kammerkor. Sølvguttene. Barnekoret ved Den Norske Opera og Ballett. Trefoldighet jentekor. Dirigent: Eivind Gullberg Jensen.»Te Deum» (H. Berlioz)
- 23.04.2011 - «Matteuspasjonen» (J.S. Bach) Oslo Filharmoniske Orkester og Kor. Dirigent: Andrew Manze. Fra Oslo konserthus 14 april
- 20.12.2010 - Julekonsert med Oslo filharmoniske orkester og kor. Dirigent: Rune Bergmann.
- 25.03.2010 - Oslo konserthus. Oslo Filharmoniske Orkester og Kor. Dirigent: Jukka-Pekka Saraste. Skolekoret ved Rud videregående skole. Ein Deutsches Requiem, op 45" (Johannes Brahms)
- 21.01.2010 - Oslo Filharmoniske Orkester og Kor. Sølvguttene. Dirigent: Rafael Frühbeck de Burgos. "Carmina Burana" (Carl Orff). Inntekter fra kveldens konsert gikk til jordskjelvofrene i Haiti.
- 08.10.2009 - Oslo konserthus. Oslo Filharmoniske Orkester og Kor. Dirigent: Michail Jurowski. Symfoni nr 13, op 113, b-moll "Babij Jar"" (D Sjostakovitsj),
- 27.08.2009 - Oslo konserthus - sesongåpning. Ved Stein Eide. Oslo Filharmoniske Orkester og Kor. Dirigent: Jukka-Pekka Saraste. Symfoni nr 2, Oppstandelsen, av Gustav Mahler
- 09.04 2009 - Oslo konserthus: Oslo Filharmoniske Orkester og Kor. Dirigent: Muhai Tang. Opptak fra 2 april 2009. Intervju med kordirigent Øystein FEVANG (mv) etter konsertslutt. Requiem, K 626, d-moll" (W A Mozart)
- 08.01.2009 - Oslo Konserthus. «Symfoni nr.3» (G. Mahler) Dir: Jukka-Pekka Saraste
- 01.01.2009 - På konsert: Julekonsert i Oslo konserthus. Ved Stein Eide. Oslo Filharmoniske Orkester og Kor. Dirigent: Peter Szilvay. Opptak fra 16 desember
- 24.01.2008 - På konsert: Oslo konserthus. Ved Stein Eide. Oslo Filharmoniske Orkester og Kor. Dirigent: Jukka-Pekka Saraste. Salmesymfoni (Igor Stravinsky)
- 27.12.2007 - Opptak fra Oslo konserthus 15.november. «Paukemesse» (J. Haydn) Dir: Manfred Honeck
- 18.10.2007 - På konsert: Oslo konserthus. Oslo Filharmoniske Orkester og Kor. Dirigent: Jukka-Pekka Saraste. Kullervo (J Sibelius)
- 12.07.2007 - På konsert: Oslo konserthus. Ved Stein Eide. Oslo filharmoniske kor. Solist: Maxim Mikhailov, bass. Dirigent: Michail Jurowski. Konsertopptak fra 26 april 2007 (20070426). Musikk i programmet: (orig. opptak - se musikkbasen) 1. "Symfoni nr 6, op 54, h-moll" (D Sjostakovitsj) 29'40" 2. "Symfoni nr 6, op 19 "Sinfonia Dolorosa"" (H Sæverud) 13'30" 3. "Kaznj Stepana Razina, op. 119
- 21.06.2007 - Oslo konserthus. Oslo filharmoniske orkester og kor. Opptak fra februar 2007. Dirigent: Rafael Frübeck de Burgos. 1. "Nänie, op. 82" (J Brahms) 12'00" 2. "Gesand der Parzen, op. 89" (J Brahms) 8'20" 3. "Schicksalslied, op. 54" (J Brahms) 14'45"
- 24.12.2005 - Julekonsert med Oslo Filharmoniske Orkester og Kor. Dirigent: Ole Kristian Ruud.
- 29.11.2005 - Midt i musikken. Intervju med Rolf Petter BERGESEN (mv), tenor i Oslo filharmoniske kor gjennom 27 år.
- 15.09.2005 - Oslo konserthus. Oslo Filharmoniske Orkester med kor og solister. Dirigent: André Previn. Oslo domkirkes guttekor. Majorstuen barnekor. Trefoldighetskirkens jentekor. Dirigent: André Previn.Benjamin Britten: "Spring Symphony
- 24.12.2004 - Julekonsert med Oslo Filharmoniske Orkester og Kor Dirigent: Arvid Engegård.
- 08.04.2004 - Oslo Konserthus. "Stabat Mater, op 58" av Anton Dvorak. Oslo Filharmoniske Orkester og Kor. Dirigent: Jiri Belohlavek.
- 17.04.2003 - Opptak fra Oslo konserthus 10.04.2003. «Requiem» (H. Berlioz) Dir: Michael Plasson
- 24.12.2003 - Julekonsert med Oslo Filharmoniske Orkester & Kor. Dirigent: Arvid Engegård.
- 14.09.2003 - På sporet - nytt på CD. Ved Ragnhild Veire Berg og Erling Sandmo. Bla. om ny CD med piratopptak fra NRK: Fra "Rapsodi for altstemme, mannskor og orkester, op. 53" (J Brahms), Kathleen Ferrier, medl. av Filharmonisk Selskaps kor, Filharmonisk Selskaps Orkester, dir: Erik Tuxen
- 04.10.2002 - Åpningskonsert Ultima-festivalen. Direkte fra Oslo konserthus. «Kálã – konsert for to solister, kor og orkester (Unsuk Chin)
- 24.08.2001 - Konsertopptak med Oslo filh ork og kor, Randi Stene og sølvguttene. Dirigent: Mariss Jansons. "Symfoni nr. 3, d-moll" (G Mahler)
- 24.12.2001 - Julekonsert med Oslo Filharmoniske Orkester og Kor. Dirigent: Eivind Aadland
- 23.05.2000 - Oslo filharmoniske kor på egne ben i Frogner kirke. Hear my prayer" (F Mendelssohn), Oslo filh kor, Kåre Nordstoga, orgel, Tore Erik Mohn, dirigent. Blåsere fra Norges musikkhøgskole
- 03.03.2000 - Oslo filharmoniske orkester. Dirigent: Rafael, Frühbeck de Burgos. (Carmina Burana" (C Orff)
- 20.07.2000 - Konsertopptak med Oslo Filharmoniske orkester og kor. «Skapelsen» av J.Haydn. Dir: Manfred Honeck
- 24.12.1999 - Julekonsert med Oslo Filharmoniske Orkester. Opptak fra Oslo Konserthus 15 desember 1999 og Ullern kirke i Oslo 8 november 1999. dirigent Bjarte Engeset; Oslo Filharmoniske Kor med dirigent Tore Erik Mohn
- 21.03.1997 - På konsert. Med Oslo Filharmoniske orkester og Oslo Filharmoniske kor. Heinz Wallberg, dirigent, Messe nr. 5 (F Schubert)
- 18.12.1997 - Julekonsert med Oslo filharmoniske kor og orkester
- 01.12.1980 - Programleder: Mentz SCHULERUD. (6'25") Operakonsert bygget over Faust-motivet. Oslo Filharmoniske kor og orkester. Dirigent: Per Dreier. Opptak 29.08.1980. På sporet - nytt på CD. Ved Ragnhild Veire Berg og Erling Sandmo. Bla. om ny CD med piratopptak fra NRK: Fra "Rapsodi for altstemme, mannskor og orkester, op. 53" (J Brahms), Kathleen Ferrier, medl. av Filharmonisk Selskaps kor, Filharmonisk Selskaps Orkester, dir: Erik Tuxen
- 11.02.1952 - Olympiahymnen. Filharmonisk selskaps orkester og kor.
TV-fremføringer
- 15.08.2019 - Oslo-Filharmonien 100 år.
- Stor folkefest og feiende flott bursdagskonsert på Slottsplassen med både Oslo-Filharmoniens orkester og kor. Dirigent Vasily Petrenko. Solister er Mari Eriksmoen og Bror Magnus Tødenes.
- 31.03.2013 - Hovedscenen: Requiem (G.Verdi)
- Oslo Filharmoniske Kor og Orkester samt koret Schola Cantorum.
- Dirigent: Jukka-Pekka Saraste. Opptak fra Oslo Konserthus forrige lørdag.
- 04.08.2012 - Gustav Mahler symfoni nr. 8
- Oslo Filharmoniske Orkester og Kor, Sølvguttene, Grex Vocalis, Kammerkoret NOVA, Oslo Domkor, Vestre Aker kammerkor
- Dirigent: Jukka-Pekka Saraste.
- 19.12.2010 - Norsk militær tattoo 2010
- 27.05.2010 - Eurovision Song Contest 2010 - Semifinale 2
- ESC BOY Interval Act Semi 2
- Artist: Ole Jørn Myklebust, Atle Halstensen, Svein Schultz, Herman Rundberg, Karianne Flåten, Oslo Filharmoniske Kor, Bårdar danseakademi
- 24.12.2008 - Julekonsert i Oslo konserthus.
- Opptak fra 19.12.2007.
- Dirigent: Johannes Gustavssson
- 11.02.2008 – 12.07.2008 - Den syngende bydelen. Norsk dokumentarserie.
- Å danne et kor av amatører som bare har det til felles at de er glade i å synge, er ikke noe problem. Det store spørsmålet er om det er mulig å gjøre dem gode nok for en stor offentlig konsert i løpet av bare tre måneder?
- Dirigenten Øystein Fevang vil sette hele sin internasjonale prestisje på spill for å bevise at det er mulig å lage gull av gråstein.
- 25.12.2007 - Julekonsert i Oslo Konserthus
- Oslo Filharmoniske Orkester og Kor.
- Dirigent: Johannes Gustavsson.
- 16.06.2002 - Sommerkonsert i Holmenkollen 2002.
- Årets Sommerkonsert preges av ungdom på spranget ut til de store scenene. Den 15-årige fiolinisten Catharina Chen, sangkometen Malena Ernman fra Stockholm, hundrevis av unge musikere fra Barratt Dues Musikkinstitutt og artister fra Cirkus Event inntar podiet i Holmenkollen sammen med Oslo Filharmoniske Orkester og kor. Et mylder av en ny generasjon kunstnere, fulle av sjarm og gnistrende entusiasme.
- 17.06.2001 - Sommerkonsert i Holmenkollen 2001.
- Velkommen til en ellevill og dristig konsert i Holmenkollen. Oslo Filharmoniske Orkester er på plass med dirigent Manfred Honeck, og i år stiller også hundre sangere fra Oslo Filharmoniske Kor.
- 16.04.2000 - Musikk på søndag. Haydn: Skapelsen
- Oslo Filharmoniske kor og orkester.
- Dirigent: Manfred Honeck.
- 01.09.2000 - Kringlebotn og Stene på samme scene.
- Fra Oslo Filharmoniske Orkesters store nyttårsgalla (Opptak i Oslo Konserthus, onsdag 5. og torsdag 6. januar 2000) Med verker av bl.a. Mahler og Strauss. Oslo Filharmoniske Kor.
- Dirigent: Manfred Honeck
- 12.06.1998 - Musikk på søndag. Mahlers Symfoni nr.3
- Oslo Filharmoniske Orkester, Sølvguttene, Oslo Filharmoniske Kor,
- Dirigent Manfred HONECK og Dagmar PECKOVA solist.
- Opptak i Oslo Konserthus torsdag 5. og fredag 6. mars 1998.
- 28.11.1998 - Bruckners Messe i f-mollI
- Oslo Filharmoniske Kor og Orkester
- Dirigent: Manfred Honeck
- 18.05.1997 - Musikk på søndag. Messe nr. 5 av Franz Schubert.
- Oslo Filharmoniske Kor og orkester.
- Dirigent: Heinz Wallberg.
- Opptak fra Oslo Konserthus.
- 14.11.1995 - Igor Stravinski Salmesymfoni
- Oslo Filharmoniske Kor og Orkester
- Dirigent: Mariss Jansons.
- 24.02.1993 - Månedens Edvard - Grieg-oppføringer. Ris kirke, Oslo.
- Oslo Filharmoniske Kor, Per Vollestad
- Dirigent Stefan Sköld
- 25.12.1988 - Et opptak fra en julekonsert i Oslo Konserthus julen 1988.
- Oslo Filharmoniske Kor og Orkester
- Dirigenter er Karsten Andersen og Erik Westberg
- 23.12.1987 - Julesanger i Oslo konserthus.
- Oslo Filharmoniske Kor og orkester.
- Dirigenter: Erik Westberg og Karsten Andersen.
- 25.12.1987 - Fra en julekonsert i Oslo Konserthus.
- Oslo Filharmoniske Kor og orkester.
- Dirigent: Karsten Andersen.
- 23.12.1986 - Lille-Julaften forberedelser med gjester i studio,
- Oslo Filharmoniske Kor og orkester.
- Dirigent: Karsten Andersen.
- Div. filminnslag, musikk og hygge for hele familien + gjennomgang av hele julekjøkkenet.Vertskap Jorunn Hope og Henry Notaker.
- 04.07.1985 - En dirigent og hans orkester.
- Film del 2: Fra Holmenkollkonserten - forberedelser. Fra NRK-regiboksen i Holmenkollen. Pan området rundt Holmenkollbakken. Orkesteret. Applaus - publikum. Gjestedirigenten Rafael Frühbeck De Burgos dirigerer orkesteret. Oslo Filharmoniske Kor synger til orkesteret. Dirigenten uttaler seg om orkesteret og musikken av Manuel de Falla som de arbeider med.
- 01.07.1983 - Festkonsert i Oslo Konserthus i anledning 80-årsdagen til Kong Olav V.
- 28.04.1961 - Heimferd, dramatisk symfoni for Soli, kor og orkester
- Oslo Filharmoniske Kor og orkester, Randi Helseth, Else Nedberg, Bjarne Bunz, Kolbjørn Høyseth, Richard Floer, Olav Eriksen, Odd Woldstd
- Dirigent: Odd Grüner-Hegge