Vasily Petrenko
Denis Kozhukhin
Øyvind Torvund
George Gershwin
Sergej Prokofjev

Releasekonsert: A Walk Into the Future

Oslo Konserthus Konserten har blitt spilt

Komponist Øyvind Torvund

Foto Bård Gundersen

Releasekonsert: A Walk Into the Future

Velkommen til releasekonsert der du får høre Øyvind Torvunds To symfoniske dikt – som er å finne på hans innspilling "A Walk Into the Future" som slippes 29. februar. Vi inviterer til albumslipp med en prat om innspillingen, kveldens repertoar og en video om veien til ferdig album før konserten kl. 18:15.

Øyvind Torvund (f. 1976) skrev To symfoniske dikt for Oslo-filharmonien, som urfremførte dem sammen med Vasily Petrenko i 2019. Det første diktet heter Morgon i skogen − en scene der skogen våkner til idyllisk fuglesang, men gradvis overtas av trafikk og støy. Torvund ønsker å skape en organisk lydverden i musikken, uten å bruke autentiske lyder fra naturen. Det andre stykket, Ein tur inn i framtida, begynner med en marsj og en plystret melodi som illustrerer at noen skal ut på tur. På veien møter turgåerne roboter og mye annet ukjent.

George Gershwin (1898–1937) skrev sin første store hit Swanee i 1919. De neste årene skrev han Broadway-musikaler mens han studerte klassisk musikkteori og orkestrering. I 1922 skrev han Blue Monday, en slags jazzopera som kombinerte elementer fra jazz og klassisk musikk. Året etter fikk Gershwin spørsmål fra berømte bandlederen Paul Whiteman om han kunne skrive et stykke for piano og jazzorkester. I februar 1924 ble George Gershwins Rhapsody in Blue spilt for aller første gang i hans hjemby New York, og ble en kjempesuksess.

Sergej Prokofjev (1891–1953) forlot hjemlandet Russland under revolusjonen i 1917. Etter nesten 20 år i Vesten vendte han tilbake som en berømt komponist. Under andre verdenskrig opplevde han stor suksess, men etter krigen skjerpet Stalin sin hard linje overfor kunstnere, og Prokofjev levde sine siste år i frykt, med dårlig helse og dårlig råd. Symfoni nr. 7 fra 1952 kan minne om Prokofjevs balletter Askepott og Romeo og Julie, og har blitt tolket som et nostalgisk tilbakeblikk på komponistens barndom.

Medvirkende

Bak notene

Det blir visning av en dokumentar om albumet og en prat om kveldens repertoar med Vasily Petrenko i Glasshuset (i Oslo Konserthus) kl. 18:15.

På «Bak notene» får du vite litt om musikken som spilles, før konserten.

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 175 - 580 kr
Honnør 175 - 465 kr
Student 175 - 290 kr
Barn 150 kr

Abonnement

Vasily Petrenko
Denis Kozhukhin
Øyvind Torvund
George Gershwin
Sergej Prokofjev

Oslo Konserthus Konserten har blitt spilt