Han-Na Chang Giuseppe Verdis
Requiem

Verdis Requiem

Oslo Konserthus Velg dato: Konserten har blitt spilt

Han-Na Chang © Morten Krogvold

Verdis Requiem

I sitt monumentale Requiem fikk Giuseppe Verdi utløp for sorgen over å ha mistet to store forbilder – komponisten Giaochino Rossini og forfatteren Alessandro Manzoni. Han-Na Chang dirigerer Oslo-filharmonien og Oslo Filharmoniske Kor i musikk preget av store kontraster og sterke følelser.

Den italienske forfatteren Alessandro Manzoni (1785–1873) arbeidet med sitt hovedverk I Promessi Sposi på 1820- og 1830-tallet og utga den endelige versjonen i 1842. Med denne romanen ble Manzoni en nøkkelfigur i kampen for italiensk selvstendighet, som ble fullført med erobringen av Roma i 1870.

Giuseppe Verdi (1813–1901) fikk sitt store gjennombrudd som komponist i 1842 med operaen Nebukadnesar. Det mest populære stykket i operaen var det såkalte “Slavekoret” – fremdeles Verdis mest kjente melodi. Og kormusikken i operaene hans var en av grunnene til at han de neste tiårene etablerte seg som en av samtidens største komponister.

Verdi skrev sin første rekviem-sats da komponisten Giaochino Rossini døde i 1868. Idéen hans var at tolv komponister skulle samarbeide om en messe for Rossini, men planen gikk i vasken. Manzonis død i 1873 gikk også sterkt inn på Verdi, og ved ettårsmarkeringen av dødsdatoen var Verdis Requiem klart til urfremførelse i Manzonis hjemby Milano.

Hva spilles

Varighet

Bak notene

Ved Dorthe Dreier i Glasshuset (i Oslo Konserthus) kl. 18.30.

På «Bak notene» får du vite litt om musikken som spilles, før konserten.

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 220 - 560 kr
Honnør 175 - 450 kr
Student 170 - 280 kr
Barn 150 kr

Han-Na Chang Giuseppe Verdis
Requiem

Oslo Konserthus Velg dato: Konserten har blitt spilt