Fotojournalist Erlend Berge

Øystein Fevang er kunstnerisk leder for Oslo Filharmoniske Kor.

Øystein Fevang er utdannet sanger og dirigent fra Østlandets Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole. Han har holdt en rekke dirigentseminarer i inn- og utland og undervist i ensembleledelse på Norges Musikkhøgskole, Barratt Dues Musikkinstitutt og Universitet i Oslo. Nå er Fevang lektor i kor ved Rud videregående skoles musikklinje.

Som fast dirigent for kammerkoret Ensemble 96 i 10 år høstet Fevang strålende kritikker, også internasjonalt, for plateinnspillinger og konserter. I 2003 vant han første pris både for damekor Kl. A og Blandet kor Kl. A i Landsfinalen for kor med henholdsvis Bærum Vokalensemble og Ensemble 96, og han har vunnet 1. pris i korkonkurransen "Syng for oss" med til sammen 4 forskjellige kor.

I 2005 gjorde han og Ensemble 96 stor suksess med CD-utgivelsen "Immortal Nystedt", som ble utropt av Kjell Hillveg som en av årets viktigste klassiske innspillinger. Året etter ble Øystein Fevang nominert til den amerikanske Grammy-prisen, verdens største musikkpris, for nettopp denne innspillingen.

I september 2007 ble Øystein Fevang, sammen med Ensemble 96, tildelt Norges Korforbunds ærespris; "Korprisen 2007" under Grieg Internasjonale Korfestival. I mars 2015 ble Fevang anerkjent som en Paul Harris Fellow, for hans bidrag innen kultur og musikk.