Elim Chan
Paul Lewis
Johannes Brahms
Sergej Rachmaninoff

Brahms og Rachmaninoff

Oslo Konserthus Kjøp billett

Dirigent Elim Chan

Foto Simon Pauly

Brahms og Rachmaninoff

Pianokonsert nr. 1 var Johannes Brahms’ gjennombrudd og første store orkesterverk. Symfoniske danser ble Sergej Rachmaninoffs avskjed som orkesterkomponist. Paul Lewis er solist i Brahms’ konsert og Elim Chan dirigerer.

Johannes Brahms (1833–1897) møtte på 1850-tallet mange av tidens sentrale komponister og musikere. Han gjorde inntrykk med sin uttrykksfulle musikk og spillestil på pianoet, og Robert Schumann utropte Brahms til en musikkens redningsmann. Forventningene ble tunge å bære, og Brahms brukte lang tid på å fullføre sitt første orkesterverk. Hans viktigste medhjelper ble bestevennen Joseph Joachim, en ungarsk fiolinist og komponist. Etter en lang brevveksling med Joachim ble pianokonserten urfremført i 1858.

Sergej Rachmaninoffs (1873–1943) Symfoniske danser hadde utspring i et samarbeid med den berømte russiske koreografen Michel Fokine. Koreografen satte i 1939 opp en suksessrik ballettforestilling med Rachmaninoffs musikk i London. Samarbeidet ga mersmak for begge, men Rachmaninoff rakk bare å spille en pianoversjon av sitt nye verk for Fokine før koreografen døde i 1942. Komponisten døde året etter, og Symfoniske danser ble i stedet et slags avskjedsbrev i orkesterform, med flere sitater fra Rachmaninoffs tidlige verk.

Hva spilles

  • Johannes Brahms Pianokonsert nr. 1
  • Sergej Rachmaninoff Symfoniske danser

Varighet

Medvirkende

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 175 - 580 kr
Honnør 175 - 465 kr
Student 175 - 290 kr
Barn 150 kr

Abonnement

Elim Chan
Paul Lewis
Johannes Brahms
Sergej Rachmaninoff

Oslo Konserthus Kjøp billett