Kort & klassisk
Andrew Manze
Wolfgang Amadeus Mozart

Kort & klassisk: Andrew Manze dirigerer Mozart

Oslo Konserthus Konserten har blitt spilt

Dirigent Andrew Manze

Foto Nikolaj Lund

Kort & klassisk: Andrew Manze dirigerer Mozart

Andrew Manze dirigerer Mozarts neste siste symfoni, nr. 40, som komponisten skrev i løpet av noen travle sommeruker i 1788.

Symfoni nr. 40 begynner med en Mozarts mest berømte melodier. Kanskje var den nervøse, nesten angstfylte stemningen i innledningen et uttrykk for hans egen sinnstilstand denne sommeren. Han hadde ikke bare økonomiske utfordringer – i slutten av juni mistet han sin yngste datter Theresia. Det var også en tendens i samtidens litteratur og musikk at en tillot mørkere og mer konfliktfylte følelser å komme til overflaten – en bevegelse som gjerne kalles Sturm und Drang – “storm og lengsel.”

Om Andrew Manze

Andrew Manze er hyllet som en av de mest inspirerende dirigentene i sin generasjon. Han skiller seg ut gjennom sin omfattende og lærde kjennskap til det klassiske repertoaret, og sin grenseløse energi og varme. Han var sjefdirigent for NDR Radiophilharmonie i Hannover fra september 2014 frem til sommeren 2023. I sesongen 2018/19 ble han utnevnt til hovedgjestedirigent for Royal Philharmonic Orchestra.

Hva spilles

Varighet

Medvirkende

Bak notene

Det blir en introduksjon til musikken på scenen ved Andrew Manze.

På «Bak notene» får du vite litt om musikken som spilles, før konserten.

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 175 - 420 kr
Honnør - kr
Student 175 - 280 kr
Barn 150 kr

Abonnement

Kort & klassisk
Andrew Manze
Wolfgang Amadeus Mozart

Oslo Konserthus Konserten har blitt spilt