Studenter fra
NMH og KHIO
Olivia Køppe Christoffersen
Martin Korssletten
Fredrik Storsveen

Fremtiden er uhørt!

Kunsthøgskolen i Oslo Konserten har blitt spilt

Foto Maia Viken | Kristin Aafløy Opdan

Fremtiden er uhørt!

Nysgjerrig på hva som rører seg blant nye norske komponister? Hør Oslo-filharmonien og operastudenter ved Kunsthøgskolen i Oslo fremføre musikk skrevet av tre avgangsstudenter ved Norges Musikkhøgskole.

14. juni, i Kunsthøgskolen i Oslo (KHIO) sine lokaler, fremføres tre nyskrevne verk skrevet av tre avgangsstudenter fra Norges musikkhøgskole (NMH). Dette er et samarbeidsprosjekt mellom NMH, KHIO og Oslo-filharmonien. Komponistene har fått veiledning fra komponist og professor ved NMH, Henrik Hellstenius.

Komponistene

Olivia Køppe Christoffersen (f. 1996) har jobbet med partiturmusikk for både store og små ensembler, musikk for teater, live-elektronikk og verker med performative elementer. Hennes arbeid har til felles at det er en utforskning av klanglig syntese mellom instrumenter og andre lydkilder, oftest ved at hun bruker enkle virkemidler og former. I hennes nyeste verker har hun også begynt å dra inn ikke-musikalske elementer, og inspireres særlig av astronomien. Hun har tidligere studert ved Gotlands Tonsätterskola, og fullfører nå sin bachelorgrad i komposisjon ved NMH med Cecilie Ore som lærer.

Martin Korssletten (f.1995) er en komponist basert i Oslo. Han skaper alt fra store symfoniske stykker til intime kammermusikkverk og lydinstallasjoner. I tillegg har han lang erfaring med å lage musikk for scenekunst. Korssletten har opparbeidet seg bred erfaring og hans musikk har blitt fremført av anerkjente musikere og ensembler på en rekke festivaler, inkludert Ultima, Ung Nordisk Musikk og Norsjø Kammermusikk. Sentralt i Korsslettens musikk står spørsmål om menneskelig eksistens, som han forsøker å oversette til musikalske elementer. Korssletten fullfører våren 2023 en bachelorgrad i komposisjon fra Norges musikkhøgskole, og har fra tidligere en bachelorgrad i musikkvitenskap fra NTNU.

Fredrik Storsveen (f. 1996) arbeider i krysningspunktet mellom musikk og scenekunst, og inkorporerer elementer fra teater, dans og hverdag i stykkene sine. Gjennomgående temaer som utforskes i stykkene er hvordan mennesker forholder seg til hverandre, opprettholdelse av fasade, flokkmentalitet, identitet og iscenesettelse, og usikkerheten i å måtte ta valg. Han går nå sisteåret på bachelorstudiet i komposisjon ved Norges musikkhøgskole, og har tidligere studert ved Gotlands Tonsättarskola og Anton Bruckner Privatuniversität.

Sangerne

Blant de medvirkende er syv avgangsstudenter ved KHIO som nå fullfører sin master i opera.

Pauline Strand Aase er en lyrisk sopran fra Kristiansand. Høsten 2021 vant hun musikkonkurransen Ung Klassisk og fikk som førstepremie være solist sammen med Kristiansand Symfoniorkester. Pauline har tolket roller som Sandrina (La finta giardiniera, Mozart), Antonia (Hoffmanns eventyr, Offenbach), Anne Trulove (The Rake’s Progress, Stravinskij), Madame Herz (Der Schauspieldirektor, Mozart) og Despina (Cosi fan tutte, Mozart). Som sin avgangsforestilling ved Operahøgskolen tolket hun tittelrollen i Massenet sin opera Manon.

Íris Björk Gunnarsdóttir er en lyrisk sopran fra Island. Hun har en bachelorgrad i klassisk sang fra Islands Kunstuniversitet, har studert i ett år ved Operahögskolan i Stockholm og master ved Operahøgskolen i Oslo. Íris Björk liker særlig nyskrevet musikk og er opptatt av å formidle ekte historier til publikum. Hun opptrer jevnlig som solist eller i ensembler, i ulike konsertsammenhenger både på Island og i Norge. Íris er ansatt solistpraktikant ved Den Norske Opera og Ballett sesongen 23/24, hvor hun kommer til å synge roller i fire av Operaens produksjoner på hovedscenen.

Martin Enger Holm er en tenor, og har sin utdanning fra Royal Academy of Music i London og Operahøgskolen i Oslo. Martin er en allsidig sanger og har i løpet av de siste to årene debutert i roller som blant annet Don Ottavio med The Athenaeum Opera Company (London), Oronte i Alcina med Saluzzo Opera Academy (Italia), og Belfiore i La finta giardiniera på Den Norske Opera med Kringkastingsorkesteret. Høydepunkt i 2023 inkluderer blant annet debut som Nicolo i Querini av H. Sommerro i Venezia. Sesongene 2023/24 og 2024/25 er Martin engasjert som solistpraktikant ved operaen i Linz (Landestheater Linz, Østerrike).

Thea Brix er en sopran fra Trondheim. Hun har sin utdanning fra NTNU og Operahøgskolen i Oslo. Hun har blant annet tolket roller som Fiordiligi (Così fan tutte, Mozart), Giulietta (Hoffmanns eventyr, Offenbach) og som sin masterproduksjon gjorde hun utdrag fra Wagners Tannhäuser i rollene Venus og Elisabeth.

Viktoria Joner er en norsk-peruansk sopran fra Oslo. Hun har sin utdanning fra Barratt Dues musikkinstitutt og Operahøgskolen i Oslo. Viktoria har tolket roller som Fiordiligi (Cosi fan tutte, Mozart) Belinda (Dido & Aeneas, Purcell) Nattens dronning (Tryllefløyten, Mozart) Madam Silberklang (Der Schauspieldirektor, Mozart), Norina (Don Pasquale, Donizetti), Antonia (Hoffmanns eventyr, Offenbach), Serpetta (La finta giardiniera, Mozart) og Lucia (Lucia di Lammermoor, Donizetti). Viktoria har i tillegg ved flere anledninger vært solist med orkester som KORK, Arktisk filharmoni og Operaorkesteret.

Karen Mathilde Heier Hovd er en sopran fra Trondheim. Hun har sin utdanning fra Norges musikkhøgskole og Operahøgskolen. Hun har tolket roller som Lisetta (Il Mondo delle Luna, Haydn), og Amor (Orfeo ed Euridice, Gluck), Dido (Dido og Aeneas, Purcell), Don Ramiro (La finta giardiniera, Mozart) og Juno (Mit Pauken und Trompeten, Graupner). Karen gjør mye ny musikk, og var tidligere i år sopransolist i urfremføringen av Håkon Daniel Nystedts Stabat Mater, med et parti skrevet spesifikt til henne.

Simon Thorbjørnsen er en lyrisk baryton fra Porsgrunn. Han har sin utdanning fra Barratt Dues musikkinstitutt og Operahøgskolen i Oslo. Simon har tolket roller som Greven (Figaros Bryllup, Mozart), Don Giovanni (Don Giovanni, Mozart), Nardo (La finta giardiniera, Mozart), Dr. Miracle (Hoffmans eventyr, Offenbach) og Don Alfonso (Cosí fan tutte, Mozarts). Simon er ansatt solistpraktikant ved Den Norske Opera og Ballett sesongen 23/24.

Hva spilles

Varighet

Medvirkende

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 200 kr
Honnør
Student 100 kr
Barn 100 kr

Studenter fra
NMH og KHIO
Olivia Køppe Christoffersen
Martin Korssletten
Fredrik Storsveen

Kunsthøgskolen i Oslo Konserten har blitt spilt