Mozart Norman Mäkelä

Sesongåpning

Oslo Konserthus Konserten har blitt spilt

Klaus Mäkelä © Marco Borggreve

Sesongåpning

«Et av de mest fascinerende musikkverkene som finnes,» sier Klaus Mäkelä om Mozarts Messe i c-moll. Del to av konserten er Andrew Normans orkesterverk Sustain, som ifølge Mäkelä er «den perfekte fortsettelse og avslutning på messen.»

Wolfgang Amadeus Mozart (1756−1791) var nygift da han begynte på sin Messe i c-moll i 1782, og skrev mange av melodiene i messen med kona Constanze i tankene. Hun var sopransolist under urfremførelsen i Mozarts hjemby Salzburg i 1783. Dagen etter dro de videre og kom aldri tilbake; Mozart vendte faren og hjembyen ryggen. Messen ble aldri fullført, men regnes likevel blant Mozarts mesterverk.

«Mozarts Messe i c-moll er et av de mest fascinerende musikkverkene som finnes,» sier sjefdirigent Klaus Mäkelä. «Da jeg hørte Andrew Normans fantastiske orkesterverk Sustain, tenkte jeg at dette er den perfekte fortsettelse og avslutning på Mozarts messe.»

Amerikanske Andrew Norman (f. 1979) skrev Sustain til Los Angeles-filharmoniens 100-årsjubileum i 2018. Verket ble nominert til Grammy- og Pulitzerprisen, og er blitt omtalt som et mesterverk av Los Angeles Times og The New Yorker.

Hva spilles

  • Wolfgang Amadeus Mozart Messe i c-moll
  • Andrew Norman Sustain

Varighet

Medvirkende

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 150 - 540 kr
Honnør 150 - 430 kr
Student 150 - 270 kr
Barn 150 kr

Abonnement

Mozart Norman Mäkelä

Oslo Konserthus Konserten har blitt spilt