Oslo-Filharmonien på turné til Spania og Storbritannia

Oslo-Filharmoniens første utenlandsturneer i 2019 går til Spania og Storbritannia. (Foto: CF Wesenberg)

I 2019 kommer Oslo-Filharmonien til å tilbringe mer tid på veien enn vanlig. 29. januar går startskuddet for turnéåret i Barcelona.

Oslo-Filharmoniens jubileumssesong 2019/20 nærmer seg, og orkesteret tjuvstarter på jubileumsmarkeringen med to utenlandsturneer i vårsesongen 2019.

Fra 29. januar til 1. februar er orkesteret på turné i Spania, der orkesteret besøker tre av landets flotteste konsertsaler: Palau de la Música Catalana i Barcelona, Auditorio Nacional de Música i Madrid (to konserter) og Auditorio de Zaragoza (i Zaragoza).

I tillegg til sjefdirigent Vasily Petrenko er også pianist Simon Trpčeski med som solist på alle de fire konsertene. Han spiller begge Johannes Brahms’ pianokonserter på turneen; den første av dem spilte han i Oslo i desember, nr. 2 står på programmet i Oslo 24. og 25. januar.

I tillegg til Brahms-konsertene spiller Oslo-Filharmonien Nikolaj Rimskij-Korsakovs orkesterverk Scheherazade og Jean Sibelius’ Symfoni nr. 5 på turneen. Begge blir å høre i Oslo i løpet av uka før Spania-turneen.

Hør musikken i Oslo før turneen:

Rimskij-Korsakovs Scheherazade

Brahms og Sibelius

Brahms og Sibelius

Mer informasjon om konsertene i Spania:

Turnékonsert i Barcelona

Turnékonsert i Madrid (1)

Turnékonsert i Madrid (2)

Turnékonsert i Zaragoza

Fem konserter i Storbritannia

Også når turen går til Storbritannia fra 6. til 10. mars har Oslo-Filharmonien med seg en pianist på laget: russiske Nikolai Lugansky. I løpet av turneen kommer han til å spille Sergej Rachmaninoffs tredje pianokonsert to ganger og Edvard Griegs pianokonsert tre ganger.

Vasily Petrenko dirigerer konsertene i Cardiff, Nottingham, Birmingham, Leeds og Gateshead, og orkesteret spiller i løpet av turneen Tsjaikovskijs Romeo og Julie, Sibelius’ Symfoni nr. 5, The Walk to the Paradise Garden av Frederick Delius og Rachmaninoffs Symfoni nr. 1.

Også denne solisten og deler av turneprogrammet kan oppleves i Oslo 27. og 28. februar og i Kristiansand 3. mars.

Hør musikken i Oslo eller Kristiansand:

Rachmaninoffs tredje pianokonsert

Tsjaikovskij og Rachmaninoff

Turnékonsert i Kristiansand

Mer informasjon om konsertene i Storbritannia:

Turnékonsert i Cardiff

Turnékonsert i Nottingham

Turnékonsert i Birmingham

Turnékonsert i Leeds

Turnékonsert i Gateshead