Oslo-Filharmonien på turné

I 2019 kommer Oslo-Filharmonien til å tilbringe mer tid på veien enn vanlig, og de første turneene går til Spania og Storbritannia.

Foto CF Wesenberg

Oslo-Filharmoniens jubileumssesong 2019/20 nærmer seg, og orkesteret tjuvstarter på jubileumsmarkeringen med to utenlandsturneer i vårsesongen 2019.

Når turen går til Storbritannia fra 6. til 10. mars har Oslo-Filharmonien med seg en pianist på laget: russiske Nikolai Lugansky. I løpet av turneen kommer han til å spille Sergej Rachmaninoffs tredje pianokonsert to ganger og Edvard Griegs pianokonsert tre ganger.

Vasily Petrenko dirigerer konsertene i Cardiff, Nottingham, Birmingham, Leeds og Gateshead, og orkesteret spiller i løpet av turneen Tsjaikovskijs Romeo og Julie, Sibelius’ Symfoni nr. 5, The Walk to the Paradise Garden av Frederick Delius og Rachmaninoffs Symfoni nr. 1.

Også denne solisten og deler av turneprogrammet kan oppleves i Oslo 27. og 28. februar og i Kristiansand 3. mars.

Hør musikken i Oslo eller Kristiansand:

Rachmaninoffs tredje pianokonsert

Tsjaikovskij og Rachmaninoff

Turnékonsert i Kristiansand

Mer informasjon om konsertene i Storbritannia:

Turnékonsert i Cardiff

Turnékonsert i Nottingham

Turnékonsert i Birmingham

Turnékonsert i Leeds

Turnékonsert i Gateshead 

Spania-turne i januar

Fra 29. januar til 1. februar var orkesteret på turné i Spania, der orkesteret besøkte tre av landets flotteste konsertsaler: Palau de la Música Catalana i Barcelona, Auditorio Nacional de Música i Madrid (to konserter) og Auditorio de Zaragoza (i Zaragoza).

I tillegg til sjefdirigent Vasily Petrenko var også pianist Simon Trpčeski med som solist på alle de fire konsertene. Han spilte begge Johannes Brahms’ pianokonserter på turneen; den første av dem spilte han i Oslo i desember, nr. 2 stod på programmet i Oslo 24. og 25. januar.

I tillegg til Brahms-konsertene spilte Oslo-Filharmonien Nikolaj Rimskij-Korsakovs orkesterverk Scheherazade og Jean Sibelius’ Symfoni nr. 5 på turneen.