− Det er veldig stas

Lise Davidsens stemme vekker oppsikt verden over. Nå er hun klar for prestisjefylte oppdrag fra Bayreuth til New York.

Skrevet av Fred-Olav Vatne

Lise Davidsen er klar for verdens største operascener. Her med Oslo-Filharmonien i mars 2017. (Foto: Fred-Olav Vatne/Oslo-Filharmonien)

De siste årene har Lise Davidsen (30) skapt stor begeistring i norske konsertsaler og scenehus, blant annet da hun vant Dronning Sonja-konkurransen i 2015. "Lise Davidsen rører dypt", skrev Aftenpostens anmelder da hun sang med Oslo-Filharmonien for første gang sist vinter.

Og begeistringen er ikke mindre når hun synger andre steder i verden: "Norwegian soprano is on the brink of stardom" var tittelen da Washington Post nylig publiserte et intervju med Davidsen. Avisen oppsummerer hennes viktigste oppdrag til nå og ser fremover mot de fem neste årene.

Debut i Wien i november

Neste milepæl er allerede 23. november i år, med debut ved Statsoperaen i Wien i Richard Strauss' Ariadne auf Naxos. Lenger fremme i horisonten venter debuter ved andre sagnomsuste scener som Metropolitan-operaen i New York og Wagner-festspillene i Bayreuth.

− De nye oppdragene som har kommet ut er begge et stykke frem i tid, sier Lise Davidsen til Ofo.no.

− Hverken hva eller når er offentlig ennå, men jeg synes det er veldig stas og gleder meg over at de er interessert i å ha meg til å synge i så prestisjetunge hus. Det er unike hus på hver sin måte, og jeg er både spent og glad for å skulle synge der. 

Denne sesongen synger Lise Davidsen tre konserter med Oslo-Filharmonien, alle med musikk av Richard Strauss: Fire lieder fra opus 27 i februar og Vier letzte Lieder i mars.

Les mer og kjøp billetter:

8. februar: Strauss og Stravinskij

14. mars: Strauss

15. mars: Haydn og Strauss