Foto Rune Bendiksen

− Vi forsøker jo hele tiden å glede andre. Spennende og viktige konserter i inn- og utland er rike kilder til inspirasjon.

Kjell Adel Lundstrøm

Ifølge hornist Kjell Adel Lundstrøm var det litt tilfeldig at han ble musiker:

− Jeg hadde egentlig en plan om å studere økonomi, men etter ett år som vernepliktig i Forsvarets Distriktsmusikkorps Sørlandet tenkte jeg at jeg skulle forsøke. Dette var midt i den forrige finanskrisen på slutten av 1980-tallet. Sånn sett er jeg vel egentlig et omvendt produkt av jappetiden.

Siden er det to personer som har hatt ekstra stor innflytelse på ham som musiker:

− Jeg må nevne min lærer på Norges musikkhøyskole, professor Frøydis Ree Wekre.

Det var også inspirerende å spille med Claudio Abbado som dirigent − jeg var så heldig å få oppleve ham i Gustav Mahler Jugendorchester, Orchestra Mozart og i Luzern Festival Orchestra.

− Vi forsøker hele tiden å glede andre

Kjell Adel ble ansatt i Oslo-Filharmonien i 1997. Han finner motivasjon i å skape en god opplevelse for publikum:

− Vi forsøker jo hele tiden å glede andre. Spennende og viktige konserter i inn- og utland er rike kilder til inspirasjon.

Han hadde sin største opplevelse med orkesteret i 1997, da Oslo-Filharmonien var residensorkester i Musikverein i Wien, med Mariss Jansons som dirigent og fem forskjellige konsertprogram.

Han har følgende råd for å få en god opplevelse som tilhører i salen:

− Mitt beste tips er å nyte musikken! Mange får dessuten en bedre musikkopplevelse når man kan litt om musikken og kjenner den litt på forhånd.

Gustav Mahler er Kjell Adels favorittkomponist. Og når han hverken spiller eller lytter, liker han å drive med dykking.

  • Ansatt: 1997
  • Født: 1969 i Arendal
  • Utdannelse: Hos Vidar Olsen ved Bergen Musikkonservatorium, Frøydis Ree Wekre ved Norges musikkhøgskole og Sebastian Weigle ved Musikkhøyskolen i Berlin.
  • Solistviksomhet: Mozart: Hornkonsert nr. 2 med Symfoni Sør i 2006.
  • Innspillinger: Har medvirket på et stort antall innspillinger innenfor symfonisk musikk, kammermusikk, samtidsmusikk, storband og pop.
  • Annet: Ansatt i Gävleborgs Symfoniorkester 1994−1995.