Bølgen Kulturhus
Klaus Mäkelä
Pjotr Tsjaikovskij
Nikolaj Rimskij-Korsakov

Oslo-filharmonien i Bølgen Kulturhus

Bølgen kulturhus, Larvik

Oslo-filharmonien i Bølgen Kulturhus

Hør orkesteret under ledelse av sjefdirigent Klaus Mäkelä spille Pjotr Tsjaikovskijs Stormen og Nikolaj Rimskij-Korsakovs Scheherazade i Bølgen Kulturhus i Larvik.

Stormen er et av William Shakespeares mest særegne skuespill. Pjotr Tsjaikovskij (1840–1893) begynte å skrive musikk til historien i 1873 etter et forslag fra sin mentor Vladimir Stasov – siden skrev han musikk også til Romeo og Julie og Hamlet. “Må det være en storm i Stormen?” spurte komponisten Stasov i et brev – han var mer opptatt av kjærlighetshistorien mellom Miranda og Ferdinand. Konklusjonen ble ja, men Tsjaikovskijs orkesterverk hadde plass til både storm og kjærlighet, og til både stille og opprørt hav.

Nikolaj Rimskij-Korsakov (1844–1908) jobbet i mange år i Den russiske marinen, og på 1860-tallet seilte han jorden rundt i tre år. Hans orkesterverk Scheherazade fra 1888 begynner med en storslått beskrivelse av havet i satsen Havet og Sinbads skip. Sinbad sjøfareren er helten i mange av fortellingene i 1001 natt. Rimskij-Korsakovs musikk beskriver ikke konkrete historier fra samlingen, men kretser rundt rammefortellingen, der den unge kvinnen Scheherazade hver natt forteller historier til den onde kongen for å ikke bli drept.

Medvirkende

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen
Honnør
Student
Barn

Bølgen Kulturhus
Klaus Mäkelä
Pjotr Tsjaikovskij
Nikolaj Rimskij-Korsakov

Bølgen kulturhus, Larvik