Kort & klassisk
Elim Chan
Johannes Brahms

Kort & klassisk: Brahms

Oslo Konserthus Konserten har blitt spilt

Dirigent Elim Chan

Foto Simon Pauly

Kort & klassisk: Brahms

Pianokonsert nr. 1 var Johannes Brahms’ gjennombrudd og første store orkesterverk. Paul Lewis er solist i og Elim Chan dirigerer.

Johannes Brahms (1833–1897) møtte på 1850-tallet mange av tidens sentrale komponister og musikere. Han gjorde inntrykk med sin uttrykksfulle musikk og spillestil på pianoet, og Robert Schumann utropte Brahms til en musikkens redningsmann. Forventningene ble tunge å bære, og Brahms brukte lang tid på å fullføre sitt første orkesterverk. Hans viktigste medhjelper ble bestevennen Joseph Joachim, en ungarsk fiolinist og komponist. Etter en lang brevveksling med Joachim ble pianokonserten urfremført i 1858.

Om Elim Chan

Elim Chan er en av sin generasjons mest ettertraktede dirigenter, og fremfører et uvanlig bredt repertoar av symfoniske verk som strekker seg fra den klassiske perioden frem til i dag. The Sunday Times beskriver Elim Chan som «et sjeldens eksempel på en ung dirigent som er strålende uten å vise seg frem». I januar 2022 skrev Boston Classical Review om en «bemerkelsesverdig kontroll og forståelse» etter Elim Chans debut med Boston Symphony Orchestra: «… Chan var kveldens åpenbaring. Som dirigent er hun inkarnasjonen av prinsippet om at mindre er mer. Som Fritz Reiner eller Bernard Haitink gjør hun ikke for mye av seg på podiet. Men pulsen er tydelig, bevegelsene effektive og anslagene er presise. I tillegg har hun et eksepsjonelt følsomt øre».

Hva spilles

Varighet

Medvirkende

Bak notene

Det blir en introduksjon til musikken fra scenen ved Tor Espen Aspaas.

På «Bak notene» får du vite litt om musikken som spilles, før konserten.

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 175 - 420 kr
Honnør
Student 175 - 280 kr
Barn 150 kr

Abonnement

Kort & klassisk
Elim Chan
Johannes Brahms

Oslo Konserthus Konserten har blitt spilt