Filmmusikk
Ultima
Musikk av Hans Zimmer

Filmmusikkonsert Hans Zimmer | Ultima

Filmmusikkonsert Hans Zimmer | Ultima

I 35 år har Hans Zimmer satt sitt preg på filmmusikken. Fra å starte som keyboardist med forskjellige band på slutten av 70-tallet regnes han nå som en av tidenes største filmmusikkomponister. Velkommen til en konsert viet filmmusikk av den legendariske komponisten.

Få filmmusikkomponister har satt like stort preg på filmhistorien som Hans Zimmer. Etter gjennombruddet med Rain Man i 1988 har han medvirket som komponist i over to hundre filmer og TV-serier. Før filmen med Tom Cruise og Dustin Hoffman i hovedrollene hadde premiere var det på ingen måte garantert at Zimmer skulle bli en av filmhistoriens giganter.

Ifølge ham selv består den eneste formelle musikkutdanningen han har av to uker med pianotimer. Historien inneholder mange kjente og selvlærte personer, som kunstner og vitenskapsmann Leonardo da Vinci, pioner-brødrene Wright, og ingeniør Nikola Tesla. Selv om listen over selvlærte komponister ikke er like lang, inneholder den kjente navn som Arnold Schönberg, Danny Elfman - og ikke minst Hans Zimmer.

Før gjennombruddet i 1988 startet Zimmer på sin musikkarriere som keyboardist, og samarbeidet med blant annet The Buggles. Det samarbeidet gjør at han var å se på TV lenge før han for alvor ble kjent, i musikkvideoen til hiten “Video Killed the Radio Star” fra 1979. Sammen med en annen filmmusikkomponist startet Zimmer et studio på 80-tallet. Deres visjon var å spleise tradisjonell orkesterlyd med elektroniske instrumenter, et grep som går igjen i mye av Zimmers filmmusikk også i dag.

Ett år etter Rain Man var Hans Zimmers navn igjen å se på rulletekster etter at han lagde musikken til filmen På tur med Miss Daisy, med Jessica Tandy og Morgan Freeman i hovedrollene. Selv om både Rain Man og På tur med Miss Daisy vant Oscar for beste film, måtte det en animasjonsfilm til før Hans Zimmer kunne ta med seg sin første Oscar-statuett hjem.

Hans Zimmer dro til Afrika for ta opp både afrikansk kor og trommer for å bruke i filmen The Power of One. Dette arbeidet førte til at han ble kontaktet av Disney for å komponere musikken til Løvenes konge fra 1994. Arbeidet med filmen ga han flere priser, som inkluderer én Oscar for beste originalmusikk, én Golden Globe og to Grammys.

Siden har Zimmer medvirket på noen av Hollywoods største filmer, som Gladiator, Black Hawk Down, Da Vinci-koden, Pirates of the Caribbean, Inception og The Dark Knight-trilogien. I 2021 kom storfilmen Dune ut, og musikken ga Zimmer hans andre Oscar og tredje Golden Globe.

På filmdatabasen IMDb er Zimmer kreditert som komponist på 235 filmer. Han har blitt nominert til Oscar tolv ganger, vunnet tre Golden Globe og vunnet fire Grammy Awards. Navnet nevnes i samme åndedrag som filmmusikkgiganter som John Williams og Ennio Morricone. I en alder av 66 er det ingenting som tyder på at han skal gi seg med det første.

Denne konserten er en del av Ultimafestivalen. 

Hva spilles

  • Klaus Badelt/Hans Zimmer Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (arr. Gottfried Rabl)
  • Hans Zimmer På tur med Miss Daisy (arr. Nic Raine)
  • Hans Zimmer And then I Kissed Him, fra Pearl Harbor (arr. Alex Johnsson)
  • Hans Zimmer The Crown (arr. Nic Raine)
  • Hans Zimmer Inception Suite (arr. Martha Agostini)

Varighet

Medvirkende

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 500 kr
Honnør
Student
Barn 150 kr

Filmmusikk
Ultima
Musikk av Hans Zimmer

Velg dato: Konserten har blitt spilt