Festivalsommer
Klaus Mäkelä
Johanna Wallroth
Richard Wagner
Gustav Mahler

Rheingau Musik Festival

Kloster Eberbach Konserten har blitt spilt

Kloster Eberbach.

Rheingau Musik Festival

Sesongens første festivalkonsert blir i Basilika i Kloster Eberbach under Rheingau Musik Festival. På programmet står musikk fra Wagners Tristan og Isolde og Mahlers Symfoni nr. 4. Klaus Mäkelä er dirigent, og Johanna Wallroth er solist.

Richard Wagner (1813–1883) var en av 1800-tallets mest innflytelsesrike kunstnere uansett kunstform. Operaen Tristan og Isolde bygger på en tragisk kjærlighetsfortelling fra middelalderen, og Wagner skrev den ferdig i Luzern i 1859. Forspillet til operaen skapte et vannskille i musikkhistorien med sin ustabile og uforutsigbare harmonikk, og ble et utgangspunkt for utviklingen mot en musikk uten tradisjonell tonalitet. Her spilles operaens Forspill og siste del, Liebestod.

Gustav Mahler skrev sin Symfoni nr. 4 med utgangspunkt i en av sine egne sanger, Das himmlische Leben – “Det himmelske livet”. Teksten er et barns beskrivelse av himmelen, hentet fra en av Mahlers viktigste inspirasjonskilder: Des knaben Wunderhorn, en samling tysk folkediktning. Sangen, som synges av sopran i fjerde sats, utgjør også grunnlaget for de tre foregående satsene. Symfoni nr. 4 er Mahlers korteste og lyseste symfoni, og har vært en inngangsport for mange Mahler-entusiaster siden urfremførelsen i 1901.

Hva spilles

  • Richard Wagner Prelude & Liebestod fra Tristan og Isolde
  • Gustav Mahler Symfoni nr. 4

Varighet

Medvirkende

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen
Honnør
Student
Barn

Festivalsommer
Klaus Mäkelä
Johanna Wallroth
Richard Wagner
Gustav Mahler

Kloster Eberbach Konserten har blitt spilt