Dirigent Gustavo Gimeno

Gustavo Gimeno © Marco Borggreve

Maurice Ravels Daphnis og Chloé

Denne konserten ble spilt:

  1. Symfoni i d-moll
  2. Daphnis og Chloé
  1. Gustavo Gimeno dirigent
  2. Oslo Filharmoniske Kor
  3. Øystein Fevang kordirigent

Spanske Gustavo Gimeno dirigerer César Francks Symfoni i d-moll og Maurice Ravels Daphnis og Chloé på sin første konsert med Oslo-Filharmonien og Oslo Filharmoniske Kor. Ballettforestillingen Daphnis og Chloé ble til i et virvar av konflikter, men resulterte i en klangprakt verden knapt hadde hørt maken til.

César Franck (1822–1890) vokste opp i Liège i Belgia, som fikk sin selvstendighet i 1830. Franck bodde det meste av livet i Paris, der han i mange år arbeidet som organist. Opera var den dominerende musikkformen i Frankrike, og Franck jobbet for å øke instrumentalmusikkens status. Han skrev sine mest berømte verk mot slutten av livet, og Symfoni i d-moll fra 1888 ble en av de mest populære symfoniene på repertoaret i tiårene som fulgte. Her kombinerer Franck elementer fra fransk og tysk musikktradisjon – spesielt tydelige er referansene til Beethoven.

Maurice Ravels (1875–1937) Daphnis og Chloe hadde premiere som ballettforestilling i Paris i 1912. Flere av tidens største kunstnere var involvert i oppsetningen – blant andre danseren Vaslav Nisjinskij og koregrafen Michel Fokine. Forberedelsene ble et virvar av konflikter, og Ravel brukte et helt år på å perfeksjonere den avsluttende dansen. Sluttresultatet ble et mesterlig orkesterverk med en klangprakt verden aldri hadde hørt maken til. Kjærlighetshistorien om Daphnis og Chloe er hentet fra en gresk hyrderoman som trolig ble skrevet på 100-tallet.

Billetter

  • Voksen: 220 - 560 kr
  • Honnør: 175 - 450 kr
  • Student: 170 - 280 kr
  • Barn: 150 kr

Konserten inngår i flg. abonnement:

Denne konserten spilles også: