Beethoven Dvořák

Beethoven og Dvořák

Oslo Konserthus Konserten har blitt spilt

21. april er Eric Lu solist i Brahms' Pianokonsert nr. 1.

Eric Lu © Ben Ealovega

Beethoven og Dvořák

Eivind Aadland dirigerer musikk av Ludwig van Beethoven og Antonín Dvořák, med Eric Lu som solist i Beethovens Pianokonsert nr. 4.

Ludwig van Beethoven (1770–1827) skrev til sammen fem pianokonserter i perioden 1795 til 1809. I løpet av disse årene etablerte han seg som en av samtidens beste pianister, og han skrev konsertene for seg selv som solist. Pianokonsert nr. 4 ble skapt i 1805–06, og Beethoven spilte ved urfremførelsen i 1808. Det ble hans siste konsert som pianist – han var nemlig i ferd med å miste hørselen. Konserten er rik på originale grep, som at pianisten åpner verket helt alene.

Antonín Dvořák skrev sin Symfoni nr. 8 på sitt tsjekkiske sommersted sommeren 1889. På dette tidspunktet var han en av verdens mest anerkjente og populære komponister. Det var fire år siden sist han skrev en symfoni, og nå «rant melodiene ut av ham». Resultatet ble Dvořáks kanskje lyseste og mest idylliske symfoni. Det er ikke vanskelig å forestille seg sommerlige landskap til musikken, og stemningen kan minne om Beethovens Pastoralesymfoni eller Brahms’ Symfoni nr. 2 – også den skrevet om sommeren.

Hva spilles

  • Ludwig van Beethoven Pianokonsert nr. 4
  • Antonín Dvořák Symfoni nr. 8

Varighet

Medvirkende

Bak notene

Med Bjørn Morten Christophersen i Glasshuset (i Oslo Konserthus) kl. 18.30.

På «Bak notene» får du vite litt om musikken som spilles, før konserten.

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 150 - 540 kr
Honnør 150 - 430 kr
Student 150 - 270 kr
Barn 150 kr

Abonnement

Beethoven Dvořák

Oslo Konserthus Konserten har blitt spilt