Fiolinist Veronika Eberle

Veronika Eberle © Felix Broede

Beethovens Fiolinkonsert

  1. Fiolinkonsert med kadens av Jörg Widmann
  1. Andrew Manze dirigent
  2. Veronika Eberle fiolin
  3. Edicson Ruiz kontrabass

Et av Beethovens mest nyskapende verk spilles med nyskrevne solopartier for kveldens solister, fiolinist Veronika Eberle og kontrabassist Edicson Ruiz.

Ludwig van Beethovens (1770–1827) Fiolinkonsert ble spilt for første gang i Wien i 1806. I en tid rystet av Napoleonskrigene begynner musikken med fem forsiktige paukeslag, som et fjernt ekko av krigens larm. Åpningsmotivet går som en rød tråd gjennom førstesatsen, som snudde opp-ned på hva en solistkonsert kunne være.

Fiolinkonserten ble ikke populær før på 1840-tallet, da den unge stjernefiolinisten Joseph Joachim fremførte den med kadenser (solopartier for fiolinen) han hadde skrevet selv. Siden har mange andre skrevet egne kadenser til konserten. De som spilles her, er skrevet av komponist Jörg Widmann spesielt for kveldens solist Veronika Eberle og hennes ektemann, kontrabassisten Edicson Ruiz, som også er med på konserten.

Det er ikke avklart når vi starter billettsalget til sesongens konserter. Det blir først bestemt når vi vet mer om hvordan retningslinjene for konserter blir fremover.

Billetter

  • Voksen: 150 - 380 kr
  • Student: 150 - 190 kr
  • Barn: 150 kr

Konserten inngår i flg. abonnement: