Bilde fra filmen Amadeus

Amadeus © The Saul Zaentz Company / Warner Bros.

Amadeus Live

  1. Musikk fra Amadeus
  1. Jessica Cottiz dirigent
  2. Oslo Filharmoniske Kor
  3. Øystein Fevang kordirigent

Den legendariske musikkfilmen Amadeus plasserte Mozarts musikk midt i populærkulturen nesten 200 år etter hans død. Her kan du se filmen på lerretet mens Oslo-Filharmonien og Oslo Filharmoniske Kor fremfører musikken live på scenen, dirigert av Jessica Cottiz.

Det svirret mange rykter etter Wolfgang Amadeus Mozarts (1756–1791) tidlige død. Den russiske dikteren Aleksandr Pusjkin skrev noen tiår senere skuespillet Mozart og Salieri basert på et av ryktene: at komponisten Antonio Salieri (1750–1825) hadde forgiftet Mozart, drevet av intens sjalusi overfor Mozarts utrolige begavelse.

Skuespillet ble siden til en opera med musikk av Nikolaj Rimskij-Korsakov. Og på 1970-tallet spant den engelske forfatteren Peter Chaffer videre på teorien i skuespillet Amadeus. Det var på dette skuespillet Milos Forman bygde sin suksessfilm, som hadde premiere i 1984 og vant hele åtte Oscar.

Det har blitt fremlagt utallige teorier om hva Mozart døde av, og forgiftning blir ikke lenger regnet som en sannsynlig forklaring. Så Salieri hadde nok rett da han fortvilet benektet ryktene. Men om den historiske presisjonen er usikker, er historiefortellingen og skuespillerprestasjonene i Amadeus på et skyhøyt nivå, og musikken er garantert ekte!

Billetter

  • Voksen: 470 kr
  • Barn: 150 kr
Kjøp billett

Konserten inngår i flg. abonnement:

Denne konserten spilles også: