Amadeus Live

Amadeus Live

Oslo Konserthus Konserten har blitt spilt

Amadeus © The Saul Zaentz Company / Warner Bros.

Amadeus Live

Den legendariske musikkfilmen Amadeus plasserte Mozarts musikk midt i populærkulturen nesten 200 år etter hans død. Her kan du se filmen på lerretet mens Oslo-Filharmonien og Oslo Filharmoniske Kor fremfører musikken live på scenen, dirigert av Jessica Cottis.

Det svirret mange rykter etter Wolfgang Amadeus Mozarts (1756–1791) tidlige død. Den russiske dikteren Aleksandr Pusjkin skrev noen tiår senere skuespillet Mozart og Salieri basert på et av ryktene: at komponisten Antonio Salieri (1750–1825) hadde forgiftet Mozart, drevet av intens sjalusi overfor Mozarts utrolige begavelse.

Skuespillet ble siden til en opera med musikk av Nikolaj Rimskij-Korsakov. Og på 1970-tallet spant den engelske forfatteren Peter Chaffer videre på teorien i skuespillet Amadeus. Det var på dette skuespillet Milos Forman bygde sin suksessfilm, som hadde premiere i 1984 og vant hele åtte Oscar.

Det har blitt fremlagt utallige teorier om hva Mozart døde av, og forgiftning blir ikke lenger regnet som en sannsynlig forklaring. Så Salieri hadde nok rett da han fortvilet benektet ryktene. Men om den historiske presisjonen er usikker, er historiefortellingen og skuespillerprestasjonene i Amadeus på et skyhøyt nivå, og musikken er garantert ekte!

Medietilsynet har gitt filmen har 12-årsgrense – barn ned til 9 år kan gå i følge med voksne.

Hva spilles

  • Wolfgang Amadeus Mozart Musikk fra Amadeus

Varighet

Medvirkende

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 470 kr
Honnør
Student
Barn 150 kr

Abonnement

Amadeus Live

Oslo Konserthus Konserten har blitt spilt