Dirigent Herbert Blomstedt

Herbert Blomstedt © Martin U.K. Lengemann

Beethoven og Stenhammar med Herbert Blomstedt

  1. Serenade
  2. Symfoni nr. 5
  1. Herbert Blomstedt dirigent

Wilhelm Stenhammars Serenade og Beethovens femte symfoni står på programmet når dirigentlegenden Herbert Blomstedt leder orkesteret, 60 år etter sin første konsert med Oslo-Filharmonien.

Wilhelm Stenhammar (1871–1927) var en sentral skikkelse i svensk musikkliv som komponist, pianist og dirigent. Ideen til Serenade i F-dur oppstod under et opphold i Firenze i 1906. Han ønsket å skrive «en dityrambe til våren» – en dityrambe var en en slags jubelhymne fra det gamle Hellas – «den slags vakker poesi om Syden som bare en nordfra er i stand til å skape». Serenaden ble ferdig i 1919 og er et av Stenhammars mest populære orkesterverk.

Ludwig van Beethoven (1770–1827) begynte på skissene til det som skulle bli hans femte symfoni i 1804, og arbeidet med den parallelt med en rekke andre verk. Symfonien ble spilt for første gang på en gigantisk Beethoven-konsert i 1808. I løpet av kort tid ble symfonien utropt til et musikkhistorisk milepæl, og har siden hatt status som et kjerneverk innen orkestermusikken, med verdens mest gjenkjennelige åpningstoner.

Herbert Blomstedt (f. 1927) er en ruvende skikkelse i skandinavisk musikkliv. Han var Oslo-Filharmoniens sjefdirigent fra 1962 til 1968, og rakk å bli både elsket og respektert for sin innsats disse årene. De siste årene har Blomstedt vært en av orkesterets mest populære gjestedirigenter, og hans konserter regnes som begivenheter av musikerne så vel som publikum.

Det er ikke avklart når vi starter billettsalget til sesongens konserter. Det blir først bestemt når vi vet mer om hvordan retningslinjene for konserter blir fremover.

Billetter

  • Voksen: 150 - 540 kr
  • Honnør: 150 - 430 kr
  • Student: 150 - 270 kr
  • Barn: 150 kr

Konserten inngår i flg. abonnement: