Sjostakovitsj Bruckner Capuçon Honeck

Sjostakovitsj og Bruckner

Konserten har blitt spilt

Sjostakovitsj og Bruckner

En av vår tids store cellokunstnere, franske Gautier Capuçon, spiller Dmitri Sjostakovitsj' cellokonsert nr. 1.

Sjostakovitsj overleverte i begynnelsen av august 1959 notene til cellokonserten til sin landsmann og venn, cellistlegenden Mstislav Rostropovitsj. Fire dager senere skal Rostropovitsj ha spilt hele konserten utenat for komponisten.

Senere samme høst urfremførte Rostropovitsj konserten sammen med Leningrad-filharmonien. Sjostakovitsj var så fornøyd med cellistens tolkning at han la inn sistnevntes tempi i partituret som skulle i trykken.

Anton Bruckners (1824−1896) musikalske talent utfoldet seg i et noe roligere tempo enn for mange andre av de mest berømte komponistene; først gjennom en anonym tilværelse som skolelærer og organist. Først i 60-årsalderen opplevde han bred anerkjennelse som komponist. Urfremførelsen av Symfoni nr. 4 i Wien i 1881 var en av de største suksessene Bruckner fikk oppleve, og verket er fremdeles et av hans mest populære.

Symfoni nr. 4 er den eneste av symfoniene Bruckner selv gav et tilnavn – «den romantiske» − som henviser til middelalderens romansediktning og inspirasjon fra Richard Wagner. Musikken skildrer livet i en middelalderby, og symfonien åpner med at et hornsignal vekker byen til en ny dag.

(Foto Gautier Capuçon: Gregory Batardon)

Hva spilles

  • Dmitri Sjostakovitsj Cellokonsert nr. 1
  • Anton Bruckner Symfoni nr. 4

Varighet

Medvirkende

Bak notene

Kl. 18.30 i Glasshuset v/Helge Resell

På «Bak notene» får du vite litt om musikken som spilles, før konserten.

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 100 - 470 kr
Honnør 100 - 375 kr
Student 100 - 235 kr
Barn 100 kr

Sjostakovitsj Bruckner Capuçon Honeck

Konserten har blitt spilt