Publikum på konsert på Myraløkka i Oslo

Program Myraløkka

Denne konserten ble spilt:

  1. Festivalouverture
  2. Utdrag fra Bilder fra en Utstilling (Promenade 1, Baba Yaga, Kievporten)
  3. Mélodie for fiolin og orkester
  4. Konsert for fiolin og orkester i g-moll, 3.sats
  5. Adagio fra Spartacus, Lezghinka fra Gayane
  6. Milonga del Angel, Libertango
  7. Malambo
  1. Johannes Gustavsson dirigent
  2. Tine Thing Helseth trompet/konferansier
  3. Sonoko Miriam Welde fiolin

Sommerkonserten med Oslo-Filharmonien på Sagenes grønne perle Myraløkka er i ferd med å bli en av forsommerens store folkefester i hovedstaden.

Når orkesterets musikere setter seg på podiet for å spille sesongens aller siste konsert i friluft denne junisøndagen, er det sjette året på rad at Oslo-Filharmonien spiller utendørskonsert på Myraløkka. Dermed er det bare er å ta med seg pledd og piknikkurv, slå seg ned i gresset og høre flott musikk med et orkester i verdensklasse! De siste sesongene har publikumstallene blitt beregnet til over 10.000, og i 2015 kunne enda flere få glede av konserten via radio og TV.

Området ligger godt til rette for konserter: området rundt scenen er skålformet og utgjør et naturlig amfi. Terrenget fikk sin form på 1800-tallet, da et teglverk i nærheten hentet leire fra området til bruk i produksjon av teglstein. Da leiren var oppbrukt og teglverket ble lagt ned rundt år 1900, ble løkka et friområde for aking om vinteren og utflukter om sommeren.

I Sagene bydel var man lenge oppmerksom på mulighetene som lå i området som arena for store friluftsarrangementer. De siste årene har de etablert Sagene sommerkonserter som en årlig minifestival med Oslo-Filharmoniens konsert på søndagen som hovedarrangement. Konsertprogrammet vil bestå av et variert utvalg fra kremen av orkestermusikk.

Konserten inngår ikke i noe abonnement.