ung.kom ung.play

Ungdom spiller med og skriver for orkesteret

Oslo Konserthus

Ungdom spiller med og skriver for orkesteret

Dette er ungdommens dag i Oslo-Filharmonien: Først spiller orkesteret musikk skrevet av elever i videregående skole, så spiller vi sammen med Nordstrand ungdomssymfoniorkester.

Hvem skal skrive fremtidens mesterverk for symfoniorkester? Det er umulig å spå om, men uansett hvem det blir, tror vi det kan ha stor verdi for dem i å få prøve ut ideene sine tidlig med et fullt orkester tilgjengelig. Tanken bak ung.kom er at unge, talentfulle musikkskapere skal få anledning til å skrive for orkester, høre hvordan det låter og la andre oppleve resultatet.

De fem stykkene publikum får høre på konserten, er resultatet av en lang prosess der elevene har fått undervisning i komposisjon og veiledning av en komponist. De har fått prøve ut musikken sin på såkalte sinfoniettaprøver, der en musiker fra hver instrumentgruppe spiller gjennom musikken. Det høres helt annerledes ut enn på digitale komposisjonsverktøy!

Musikerne kan også gi verdifulle tilbakemeldinger om hvorvidt musikken ligger godt til rette for å spille på hvert enkelt instrument. Med det øker sjansene for at verkene klinger bra når de omsider når konsertsalen. Så velger hver av de fem skolene som deltar ett stykke til konserten, og de fem stykkene utgjør så første del av programmet.

Ung.play er et samarbeidsprosjekt der Oslo-Filharmonien inviterer et ungdomsorkester til å øve inn og fremføre et konsertprogram sammen med orkesteret. I år er det Nordstrand ungdomssymfoniorkester som tar utfordringen, og sammen med erfarne musikere utgjør de kanskje vårens største symfoniorkester i Oslo.

Ung.kom er et samarbeid mellom Norsk Komponistforening, fem videregående skoler og Oslo-Filharmonien.

Prosjektet er støttet av Norsk kulturråd, og det er gratis adgang. Dirigent for konserten er Lars-Erik ter Jung.

Varighet

Medvirkende

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen Gratis kr
Honnør - kr
Student - kr
Barn Gratis kr

ung.kom ung.play

Oslo Konserthus