Oslo-Filharmonien til BBC Proms

29. august holder Oslo-Filharmonien konsert i Royal Albert Hall i London, som en del av BBC Proms 2017.

Sjefdirigent Vasily Petrenko skal dirigere konserten 29. august. Leif Ove Andsnes blir solist i Rachmaninoffs klaverkonsert nr. 4, og orkesteret skal i tillegg spille fra Ildfuglen av Igor Stravinskij og Dmitrij Sjostakovitsj' symfoni nr. 12.

− Det er fantastisk at vi skal tilbake til The Proms, sier Vasily Petrenko.

− Forrige besøk var helt i begynnelsen av min tid som sjefdirigent. Jeg synes vi har gjort store fremskritt siden da og ser frem til å møte Proms-publikummet igjen. Det har vært spennende å sette seg inn i arbeidsmåten og tankesettet til musikerne i Norge. Vårt gjensyn med the Proms er en svært viktig begivenhet for oss. Dette er en av verdens største og beste festivaler for klassisk musikk. Det er alltid en personlig glede for meg å opptre for et stort publikum i Royal Albert Hall, og jeg vet at det blir inspirerende for musikerne i Oslo-Filharmonien.

− Siden orkesteret Proms-debuterte for 30 år siden, har vi bygget en lang historie der. Det er utvilsomt en av de aller viktigste internasjonale arenaene for vårt arbeid, sier Oslo-Filharmoniens administrerende direktør Ingrid Røynesdal.

− Besøket betyr svært mye for orkesteret, og vi er så glade for at Leif Ove Andsnes blir med oss, tjue år etter at han spilte inn Rachmaninoffs tredje klaverkonsert med Oslo-Filharmonien. Vasily har gjort en strålende jobb her i Oslo og er veldig dyktig til å knytte bånd også til publikum. Det kommer til å gnistre med over fem tusen publikummere inne i Royal Albert Hall i august!

Les mer: Proms 60: Stravinsky, Rachmaninoff and Shostakovich