Internasjonal pris til den digitale produksjonen Nobellum

«Nobellum», en filmkonsert med Oslo-filharmonien og videokunstner David Chocron, ble tirsdag tildelt prisen for beste digitale produksjon av Young Audiences Music Awards.

Skrevet av John-Halvdan Olsen-Halvorsen

Teaser «Nobellum»

Oslo-filharmonien og David Chocron

Nobellum er en digital produksjon, en «filmkonsert», som forsøker å bruke musikk til å fortelle historien, akkompagnert av bevegelsesgrafikk og video for å gi et kunstnerisk inntrykk av Nobels fredspris, dens opprinnelse, noen av dens mest betydningsfulle vinnere, og bredden og dybden av deres kamper.

Gjennom årene har fredsprisen utviklet seg til å inkludere aktivister som har tatt på seg saker som fattigdom, menneskerettigheter og miljø – som ikke Alfred Nobel opprinnelig hadde sett for seg – men i dag tolkes bredt som FORUTSETNINGER FOR FRED.

Målet med Nobellum er å engasjere og inspirere unge mennesker, og hjelpe dem å forstå at selv en elev i skolealder som Malala kan ha stor innvirkning på verden, og til slutt bli tildelt fredsprisen.

Med ordene til Elie Wiesel «Jeg har lært det i livet mitt - en person med integritet, mot, KAN GJØRE EN FORSKJELL!»

Nobellum er både en fullverdig flerkameraproduksjon med Oslo-filharmonien og en videografikkproduksjon av videokunstner og regissør David Chocron. Repertoaret inkluderer verk av Sjostakovitsj, Stravinskij, Pärt, Price, Debussy og Glass.

Om YAMawards

Young Audiences Music Awards (YAMawards) hedrer kreativitet og innovasjon innen musikkproduksjoner for unge publikummere, fra alle verdenshjørner, skapt av profesjonelle ensembler av alle former, fra soloartister til orkestre.

Nobellum

Her finner du hele den prisbelønte Nobellum-filmen og skoleoppgavene som hører til.

Se filmen og skoleoppgavene