Veronika Eberle © Felix Broede

Hennes eksepsjonelle talent ble oppdaget tidlig av både orkestre, festivaler og ikke minst ledende dirigenter.

Veronika Eberle ble 16 år gammel introdusert i Salzburg Festspielhaus av Sir Simon Rattle. Fremførelsen der av Beethovens fiolinkonsert med Berliner Philharmoniker gjorde henne berømt over natten. Dette var i 2006, og siden har hun kunnet velge blant verdens fremste arenaer, orkestre og dirigenter som London Symphony med Rattle, Concertgebouworkest med Heinz Holliger, New York Philharmonic med Alan Gilbert, Montréal Symphony med Kent Nagano, Münchner Philharmoniker og Gewandhausorchester med Louis Langree, Rundfunk- Sinfonieorchester Berlin med Marek Janowski og Rotterdam-Filharmonien med både Rattle, James Gaffigan og Yannick Néset-Séguin, for å nevne noen.

I nedstengingsperiodene fra 2019 har hun spilt en rekke strømme-konserter som er tilgjengelige på hennes nettside. Blant disse er uroppførelsen av Toshio Hosakawas fiolinkonsert Genesis, som er tilegnet henne og som hun fremførte med Elbphilharmonie Hamburg og Kent Nagano.

Veronika Eberle er født i Sør-Tyskland, der hun begynte å spille fiolin som 6-åring. Senere studerte hun på Richard Strauss Konservatorium i München, og etter privatstudier hos Christoph Poppen studerte hun hos Ana Chumanchenco på Hochschule München til 2012. Hun spiller på en fiolin fra Antonio Giacomo Stradivari 1693, som er stilt til disposisjon av Reinhold Würth Musikstiftung GmbH. Hennes forrige engasjement i Oslo-Filharmonien var i 2020, da hun fremførte Alban Bergs fiolinkonsert dirigert av Kent Nagano.

(Tekst: Marit Gaasland)