Opptak i koret

Oslo Filharmoniske Kor tar inn nye sangere fortløpende!

Fotojournalist Erlend Berge

Tar du utfordringen?

Prøvesang avholdes i forkant av en mandagsøvelse en gang i måneden. Send en e-post til syng(at)ofkor.no for å melde deg til prøvesang, så kontakter vi deg for å avtale dato.

Koret øver fast mandager 18.45-21.30 i Oslo Konserthus. Vi har også en fast øvingshelg i starten av hver semester.

Det er ingen medlemsavgift. Opptak skjer ved prøvesang.

Prøvesang

Under prøvesangen ønsker vår dirigent å bli kjent med deg og din stemme. Prøvesangen består av fire deler:

1. Gehør og stemmeøvelser. Vår dirigent leder deg gjennom øvelser, der vi hører etter volum, klang og intonasjon. Dette trenger du ikke forberede.

2. Bladsang. Du blir bedt om å synge en kort, ukjent sang, og slik vise at du har grunnleggende musikkteoretisk kunnskap. Det er viktig at du kan lese noter - innøvingshastigheten i koret er basert på sangernes notelesningskompetanse.

3. Kvartettsang. Forbered din stemme på den firstemte koralen ”Ich bin’s, ich sollte Büßen”. Her vil vi høre hvordan stemmen din fungerer sammen med andre. De andre stemmene i satsen synges av medlemmer i opptakskomiteen.

4. En selvvalgt sang. Du står fritt til å velge sang og sjanger, og slik få vist din musikalitet og ditt stemmeomfang. Ta med en ekstra note hvis du ønsker pianoakkompagnement (varsle om dette når du melder deg til prøvesang).

Vi ser frem til å ønske deg og din stemme velkommen i koret.

Hvis du er nysgjerrig på å synge i OFK, har spørsmål, eller ønsker å delta på en øvelse i forkant av eventuell prøvesang, kan du også sende en epost til prøvesangansvarlig og korets leder: syng@ofkor.no