Foto Rune Bendiksen

− Det jeg har størst glede av som musiker, er å ha spilt en god konsert. Det gir en enorm mestringsfølelse, samtidig som jeg vet at vi på podiet har gledet og beriket livet til mange av de som sitter i salen.

Eirik A. Devold

Basstrombonist Eirik A. Devold kommer fra Halden, og gir musikklivet i hjembyen en del av æren for at han er musiker i dag:

− For meg ble miljøet jeg kom kontakt med gjennom korpsbevegelsen hjemme i Halden helt avgjørende, sier han.

Han studerte siden musikk ved Norges musikkhøgskole. Etter studiene jobbet han i Helsingborg Symfoniorkester og i Malaysia Filharmoniske Orkester.

− Det gir en enorm mestringsfølelse

Eirik ble ansatt i Oslo-Filharmonien i 2003. Han har vært solist både her og med andre orkestre flere ganger. Han spiller også i messingensemblet Norwegian Brass Expo.

− Det jeg har størst glede av som musiker, er å ha spilt en god konsert. Det gir en enorm mestringsfølelse, samtidig som jeg vet at vi på podiet har gledet og beriket livet til mange av de som sitter i salen.

Komponistene som står hans hjerte nærmest er Gustav Mahler, Anton Bruckner, Claude Debussy, Maurice Ravel og Richard Strauss. Særlig én konsert med sistnevntes musikk er et av Eiriks beste minner med orkesteret:

− Den største opplevelsen med Oslo-Filharmonien hadde jeg faktisk før jeg ble fast ansatt her, da jeg som 18-åring var med til Salzburg-festivalen og Proms-konsert i London. Mariss Jansons dirigerte Alpesymfonien av Strauss.

Når han ikke spiller, liker Eirik å trene og å lage god mat.

  • Ansatt: 2003
  • Født: 1974 i Halden
  • Utdannelse: Studerte hos Ingemar Roos og Ola Rønnow ved Norges musikkhøgskole. Mesterklasser med Josep Alessi i New York Philharmonic, Jay Friedman i Chicago Symphony, Per Brevig i Metropolitan Opera Orchestra og Rex Martin ved Northwestern University.
  • Solistvirksomhet: Solistkonserter med Helsingborgs Symfoniorkester og Det Norske Blåseensemble, mange recitalkonserter i Skandinavia. Medlem av Norwegian Brass Expo. Solist med Oslo-Filharmonien 2009 i John Williams' tubakonsert arr. for basstrombone.
  • Annet: Ansatt som basstrombonist i Helsingborgs Symfoniorkester 1994−2001 og i Malaysia-filharmonien 2001−2003. Har mottatt Mariss Jansons-stipendiet.