Foto Rune Bendiksen

− Det mest avgjørende har vært de gangene der «alt har stemt» − enten jeg har spilt selv eller hørt på. De opplevelsene der helheten løfter seg høyere enn hver enkelt musiker, det er de som gjør at musikk har så stor kraft. Hvor du bare kan nyte musikken fullt ut, enten du spiller eller hører på.

Steinar Børmer

Steinar Børmers første møte med Oslo-Filharmonien var helt avgjørende for at han ble musiker:

− Første gang moren min tok meg med på konsert med Oslo-Filharmonien var også første gang jeg virkelig oppdaget kontrabassen, forteller han.

− Jeg syntes det så gøy ut, og bestemte meg for å begynne å spille kontrabass. Uten den opplevelsen ville jeg ikke vært profesjonell musiker i dag.

Gjennom mange store musikkopplevelser ble drivkraften forsterket.

− Det mest avgjørende har vært de gangene der «alt har stemt» − enten jeg har spilt selv eller hørt på. De opplevelsene der helheten løfter seg høyere enn hver enkelt musiker, det er de som gjør at musikk har så stor kraft. Hvor du bare kan nyte musikken fullt ut, enten du spiller eller hører på.

Han har hatt flere lærere i Norge, og vært på kortere studieopphold i USA og England. Inspirasjonskildene har vært svært mange.

− Noen navn som stikker seg ut er Henning Kraggerud, med sin totale dedikasjon til musikken, Bozo Paradzik,som får kontrabass til å høres så bra ut, og Hagen-kvartetten, med samspill i en helt egen liga.

− La deg rive med i øyeblikket

Kontrabassisten ble ansatt i Oslo-Filharmonien i 2010. Som orkestermusiker gleder han seg over flott musikk, gode kolleger og spennende turneer.

− Blant de største høydepunktene har vært å spille med Mariss Jansons i Musikverein i Wien, konserten med Symphonie Fantastique med Herbert Blomstedt som dirigent her i Oslo, og å spille for en fullsatt Royal Albert Hall i London.

Mahler, Brahms, Beethoven og Richard Strauss er blant Steinar Børmers favorittkomponister, og han hører også mye på jazz. Som tilhører tror han nærvær og oppmerksomhet er avgjørende for musikkopplevelsen:

− La deg rive med i øyeblikket. Musikk kan uttrykke så mye – kjenn etter hva som resonnerer i deg for hvert øyeblikk.

Når Steinar ikke spiller, liker han å gå i skogen, lære nye ting, meditere og være sammen med gode venner.

  • Ansatt: 2010
  • Født: 1978
  • Utdannelse: Studerte hos Knut Guettler, Svein Haugen og Dan Styffe ved Norges musikkhøgskole, studieopphold hos Paul Ellison ved Rice University i Texas og Rinat Ibragimov ved Guildhall School of Music i London.
  • Solistvirksomhet: Solist med Bergen Unge Kammerorkester.
  • Undervisning: Underviser i Timani, både kurs og individuell undervisning. Har gitt mesterklasser ved University of Central Florida, USA og i Ho Chi Minh City, Vietnam.
  • Annet: Ansatt i Bergen Filharmoniske Orkester 2003−2010. Engasjementer som solobassist i Det Norske Kammerorkester, Kringkastingsorkestret, Stavanger Symfoniorkester og Trondheim Symfoniorkester. Med BIT20 Ensemble: en rekke konserter, turneer og innspillinger. Ensemblemusiker på Festspillene i Bergen, Stavanger internasjonale kammermusikkfestival, Vinterfestspillene i Bergstaden med flere.