Foto Rune Bendiksen

− Som 14-åring var jeg på et sommerorkesterkurs, og midt i en prøve slo det meg: dette vil jeg holde på med resten av livet. Jeg bestemte meg for at jeg skulle konsentrere meg fullt og helt om å bli musiker, og det har jeg aldri angret på.

Glenn Lewis Gordon

Glenn Lewis Gordon fikk uventet hjelp fra en bassist på TV da han måtte velge mellom fiolin og kontrabass:

− Jeg valgte først fiolin og deretter kontrabass som backup. Kvelden før jeg måtte ta det endelige valget så jeg den berømte jazzbassisten Ray Brown på TV og ombestemte meg der og da. Det er jeg veldig glad for – fiolin er et fantastisk instrument, men jeg elsker å lage basslyder i langt større grad!

Glenn husker godt det øyeblikket han bestemte seg for å bli musiker:

− Jeg hadde egentlig ingen andre valg. Jeg hadde lekt litt med tanken på kjernefysikk eller astronomi, men jeg visste at jeg var så glad i å spille at jeg egentlig ikke kunne tenke meg noe annet. Som 14-åring var jeg på et sommerorkesterkurs, og midt i en prøve slo det meg: dette vil jeg holde på med resten av livet. Jeg bestemte meg for at jeg skulle konsentrere meg fullt og helt om å bli musiker, og det har jeg aldri angret på.

Heldigvis fikk han støtte av foreldrene sine.

− Jeg skylder foreldrene mine mye. De støttet yrkesvalget mitt fullt ut. Jeg tror ikke jeg kunne ha fått oppfylt ønsket mitt uten dem, så jeg vil alltid være takknemlig.

Stor Bruckner-fan

Glenn begynte i Oslo-Filharmonien i 1995. Hans største opplevelse med orkestret var å spille Bruckners syvende symfoni i Musikverein i Wien med Mariss Jansons.

− Jeg er en såpass stor fan av Bruckner at jeg ikke vil høre for mye på musikken hans, fordi jeg er redd for å bli lei av den. Jeg vet det høres sært ut, men slik er det for meg. Jeg var så heldig at jeg fikk tilbringe de første årene mine i orkesteret under Mariss Jansons. Det finnes ikke så mange dirigenter som ham.

Glenn tilbringer så mye tid som mulig sammen med kona og den lille sønnen deres. Han er også glad i å gå på tur:

− Jeg har alltid vært glad i skog og mark. Tilgangen på naturopplevelser var en av grunnene til at jeg sluttet i jobben min i Spania og kom til Norge. Min kone og jeg har gått fjellturer i mange år og håper å fullføre rundturen vår på Rondanestien, som vi startet for en tid siden. Nå er vi litt over halvveis. Da vi startet var det bare oss to, men nå blir vi tre som avslutter turen.

  • Ansatt: 1995
  • Født: 1969 i Huntington/New York, USA
  • Utdannelse: Studerte ved Juilliard School of Music, New York og Curtis Institute of Music, Philadelphia.
  • Stipender: Oslo-Filharmoniens Venners stipend 2007, Koussevitzky-stiftelsens stipend 1989.
  • Annet: Vikar i Philadelphia-orkesteret 1991−1994, alternerende solobassist i Orquesta sinfonica de Galica, Spania 1993−94, nestgruppeleder i Stavanger Symfoniorkester 1994−1996.