Foto Rune Bendiksen

− Å se de blide, smilende, rørte og berørte ansiktene til publikum og kollegaene mine når konserten slutter er den største gleden jeg har som musiker.

Pierre Xhonneux

Pierre Xhonneux vokste opp i en musikalsk familie i Belgia.

− Å bli profesjonell musiker framstod ikke som noe spesielt eksotisk for meg … og faren min, som kjente det krevende musikerlivet på kroppen, prøvde ikke å påvirke meg i den retningen. Likevel synes jeg det var veldig morsomt å spille, og jeg kunne ikke se meg selv sitte bak et skrivebord! Jeg ønsket å dele entusiasmen jeg hadde for musikk med som mange som mulig!

Han dro til Namur og senere til Paris for å studere musikk, og etter studiene spilte han med Liège-filharmonien i flere år og på festivaler i mange europeiske land.

− Å se de blide, smilende, rørte og berørte ansiktene til publikum og kollegaene mine når konserten slutter er den største gleden jeg har som musiker.

Likte å spille Grieg midt i naturen

Pierre begynte å jobbe i Oslo-Filharmonien I 2015. Han sier at å spille med de nye kollegaene sine er en stor inspirasjon:

− Mye på samme måte som lærerne mine hadde stor innflytelse på meg under utdanningen som framtidig profesjonell musiker, vil jeg si at kollegaene mine i Oslo-Filharmonien nå virkelig inspirerer og motiverer meg når jeg spiller og tolker musikk.

I august 2015 spilte orkesteret sesongens første konsert i friluft:

− Min fineste opplevelse med orkestret hittil var å spille Grieg på utendørskonserten på Beitostølen … ute, midt i naturen med fjellene og den fantastiske utsikten over det storslåtte norske landskapet.

− Unngå å se i programmet

I mindre inspirerende omgivelser er favorittkomponistene hans franske:

− Av mange årsaker er Ravel og Debussy på toppen av hitlistene mine for øyeblikket. Til og med etter å ha hørt på Ma mère l’oye eller La Mer for hundrede gang, oppdager jeg fremdeles nye ting, nye harmonier og nye farger som gjør disse verkene magiske!

Hans råd for å få en best mulig orkesteropplevelse er å prøve å oppdage noe nytt.

− En livekonsert er en opplevelse i seg selv! Unngå å se i programmet. Mitt råd vil være som følger: jo mindre du vet, desto større er overraskelsen og fortryllelsen! Lukk øynene og la oss ta deg med inn i en fantasiverden som er fylt av sjarme og skjønnhet.

Når han ikke spiller, liker Pierre å utforske det nye landet sitt:

− Jeg liker å gå ut på byen – Oslo har noen virkelig bra klubber! Jeg liker også å lese, oppdage Norge og lære norske ord og uttrykk.

  • Ansatt: 2015
  • Født: 1988
  • Utdannelse: Studerte musikk ved konservatoriet i Namur, Belgia og i Paris.
  • Annet: Spilte flere år i Liège-filharmonien.