Foto Rune Bendiksen

− Jeg føler at jeg har et meningsfylt yrke. Det er vanskelig å måle det vi skaper i kroner og øre, men vi vet at det har verdi for folk.

Leif Arne Tangen Pedersen

Leif Arne Tangen Pedersen vokste opp i Porsgrunn i en familie der alle spilte og sang på begge sider av slekta, og det ble naturlig for ham å drive med musikk også. Først i 12-13-årsalderen begynte han på klarinett, men han gjorde raske fremskritt:

− Jeg fikk mitt første tilbud om jobb allerede som 15-åring, men da fikk jeg ikke lov av mamma og pappa. Jeg begynte å jobbe som 18-åring i Divisjonsmusikken i Kristiansand, og da jeg var 19 begynte jeg i Forsvarets Stabsmusikkorps. Jeg rakk ikke å tenke så mye på det å bli musiker, det bare ble sånn.

Leif Arne ble ansatt i Oslo-Filharmonien i 1988. Det som gir ham størst glede i arbeidet er å glede andre med musikken:

− Jeg føler at jeg har et meningsfylt yrke. Det er vanskelig å måle det vi skaper i kroner og øre, men vi vet at det har verdi for folk. Oslo-Filharmonien er dessuten er flott orkester med hyggelige kollegaer.

Klarinettisten synes høydepunktene har stått i kø gjennom hans år i Oslo-Filharmonien, men han husker spesielt godt da orkesteret spilte under Festspillene i Bergen med Myung-whun Chung som dirigent:

− Det var moro! Chung er en utrolig flott musiker og dirigent. Orkesteret spilte som det aldri har spilt før, det var full klaff. Noen få ganger har alle maksdagen sin samtidig – det var en slik dag.

Ved siden av jobben i orkesteret både underviser og dirigerer Leif Arne en del, og når han ikke driver med musikk, trives han godt på hytta med familien:

− Når jeg er på hytta, liker jeg å gå i fjellet til fots eller på ski, eller å slappe skikkelig av. Jeg er også glad i å lage mat med god vin til.

  • Ansatt: 1988
  • Født: 1964 i Porsgrunn
  • Utdannelse: Hos Bent Sørensen i København og Larry Combs i Chicago.
  • Solistvirksomhet: En rekke solistfremførelser med norske orkestre. Solistkonserter med Oslo-Filharmonien: Mozart, Merikanto, Wallin, R. Strauss. Uroppførelse: Wallins klarinettkonsert 1996.
  • Innspillinger: Wallin: Klarinettkonsert, Oslo-Filharmonien/Christian Eggen, Aurora, Spellemannprisen 1999. Med Oslo-Filharmoniens Blåsersolister: Dvorák, Janácek, Enescu (Naxos 1996) og Mozart (Naxos 1997).
  • Annet: Tidligere ansatt i Forsvarets Stabsmusikkorps, soloklarinettist i Musikselskabet Harmonien i Bergen 1987−1988 Sjefdirigent for Kongelige Norske Marines Musikkorps 2003−2008 Tidligere medlem av Borealis og Oslo-Filharmoniens Blåsesolister.