Foto Rune Bendiksen

− Det jeg liker best med jobben som musiker, er at dagene er så ulike, og at jeg hele tiden kan forbedre meg og utvikle meg i jobben.

Trond Magne Brekka

Piccolofløytist Trond Magne Brekka hadde ingen musikere i familien, og skolekorpset fikk en avgjørende betydning for ham i oppveksten.

− Jeg fikk gode venner i korpset og spilte etter hvert mye sammen med de som var litt eldre enn meg. De staket ut veien til et ungdomskorps der vi hadde en dirigent som ga meg solistoppgaver, og mot musikklinja hvor jeg møtte et godt miljø av ressurssterke elever som var interesserte i musikk.

Liker at dagene er så ulike

På et korpssommerkurs ble Trond Magne oppfordret til å søke Norges Musikkhøgskole, og ble tatt inn som hospitant der mens han fortsatt gikk på videregående. Etter studiene jobbet han i Bergen Filharmoniske Orkester fra 2001 og i Kringkastingsorkesteret fra 2008.

− Det jeg liker best med jobben som musiker, er at dagene er så ulike, og at jeg hele tiden kan forbedre meg og utvikle meg i jobben, sier han.

Trond Magne beskriver seg selv som altetende når det gjelder musikk, og har spilt de fleste sjangre.

− Som piccolofløytist er jeg spesielt glad i å spille Sjostakovitsj, Stravinskij og Kodaly. De skriver utrolig godt for instrumentet.

Ikke gå bare på konsert med det du kjenner fra før

Hans beste tips for spennende konsertopplevelser er å være åpen for noe nytt:

− Ikke gå bare på konsert med program du kjenner fra før. Å gå på konsert kan være litt som å gå på kino − man ikke behøver å være forberedt for å få noe ut av det. Men det kan være fint å lese programmet eller google etter konserter dersom noe har fanget interessen litt ekstra.

Trond Magne jobber mye, og når han ikke spiller i orkester, tar kammermusikk, undervisning og møtevirksomhet mye av tiden. Men noe annet blir det da tid til:

− På fritiden er jeg glad i å lage mat, se på tv eller reise. Gjerne til nye steder langt avgårde med fly, men også bare en tur opp på hytta på fjellet.

  • Ansatt: 2014
  • Født: 1978 i Horten
  • Utdannelse: Studerte ved Norges Musikkhøgskole, Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris og Royal College of Music i London.
  • Solistvirksomhet: Solist med Bergen Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkestret og Trondheimsolistene.
  • Annet: Ansatt i Bergen Filharmoniske Orkester fra 2001 og i Kringkastingsorkestret fra 2008. Underviser på høyskoleavdelingen ved Barratt Due Musikkinstitutt. Har tidligere undervist ved Griegakademiet.