Foto Rune Bendiksen

− De store musikalske opplevelsene henger ofte sammen med gode dirigenter.

Anders Rensvik

Anders Rensvik kommer fra Frei på Nordmøre, og opp gjennom oppveksten fikk han avgjørende inspirasjon til å bli musiker blant annet under Operafestukene i Kristiansund:

− Operafestukene er hvert år i februar, og fra jeg var tolv år, var jeg med i orkesteret. I bilen på vei til forestilling så jeg ofte på de som gikk i gatene og tenkte at jeg var heldig som var på vei til orkestergraven. Der hørte jeg mye flott musikk som inspirerte et ungt hjerte!

Siden ble det musikkstudier ved NTNU i Trondheim og Mozarteum Salzburg.

− Lærerne mine Bjarne Fiskum, Are Sandbakken og Peter Langgartner har hatt veldig mye å si for at jeg er der jeg er i dag.

− Jeg liker den klare luften i Sibelius

Anders har vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester og Trondheim Symfoniorkester, og har jobbet i begge orkestrene.

I 2007 ble han ansatt i Oslo-Filharmonien.

− De store musikalske opplevelsene henger ofte sammen med gode dirigenter. Herbert Blomstedt, Fabio Luisi og Andris Nelsons er noen av de som har gitt meg store opplevelser i Oslo-Filharmonien.

Hans største glede som musiker er å spille bra musikk med engasjerte medmusikanter, enten det er i mindre eller større besetninger.

− Jeg liker den klare luften i Sibelius, suget i Brahms og Bruckners seriøse storhet. Virtuosen Richard Strauss står høyt i kurs! I kammermusikken kommer man ikke utenom geniale Mozart, som med samme tema får til både latter og gråt.

Når Anders ikke spiller, er han veldig glad i å være ute i naturen, og med familien går turen ofte til hytta i høyfjellet.

  • Ansatt: 2007
  • Født: 1973
  • Utdannelse: Musikkonservatoriet i Trondheim, med Bjarne Fiskum og Are Sandbakken som lærere, og ved Mozarteum Salzburg, hos Peter Langgartner.
  • Solistvirksomhet: Solistkonserter med Bergen Filharmoniske Orkester, Trondheim Symfoniorkester, Telemark kammerorkester og TrondheimSolistene.
  • Annet: Spiller i Det Norske Kammerorkester, medlem av Ensemble Ernst, medlem av Kristiansund festivalkvartett og tidligere engasjementer som solobratsjist i Bergen Filharmoniske Orkester, Trondheim Symfoniorkester og TrondheimSolistene.